İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, medyaya darbe operasyonunda, aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın da olduğu 8 kişinin serbest bırakılmasına itiraz etti.


14 Aralık özgür basına yönelik operasyon kapsamında Ekrem Dumanlı tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Yurt dışına çıkış yasağı konulan Dumanlı’nın serbest kalmasına savcının itiraz ettiği kaydedildi.


Dumanlı’nın avukatları da yurtdışına çıkış yasağına itirazda bulundu
Dumanlı’nın avukatları Gazi Tanır, Nazif Aktaş ve Hasan Günaydın mahkemeye dilekçe vererek yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını istedi. Mahkemenin serbest bıraktığı kararında suça yönelik somut delil bulunmadığının kaydedildiğini hatırlatan avukatlar, bu nedenle yurt dışına çıkış yasağı konmasının yasaya aykırı olduğunu vurguladı.
Dumanlı’ya isnat edilen suçun iki yazı bir haber olduğunu hatırlatan avukatlar bu yazıların suç teşkil etmediğini, şikayet de bulunmadığını kaydetti. 5 yıl önce yayınlanan ve suç içermeyen yazılardan dolayı müvekkillerine atfedilecek suç bulunmadığını ifade eden avukatlar, adli kontrol kararının kaldırılmasını talep etti.