Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Antalya Milletvkeili Deniz Baykal arasında Dışişleri konutunda gerçekleşen sürpriz görüşme sona erdi.


Görüşmeyle ilgili Deniz Baykal açıklama yaptı: Seçimlerden sonra yeni TBMM'nin açılışından önce sayın Cumhurbaşkanı'yla bu mecliste geçici başkan olarak görev yapacak bir milletvekili olarak meclis çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapma ihtiyacı çerçevesinde bugün bu buluşma gerçekleşmiştir.


ANİDEN GERÇEKLEŞTİ


Görüşme aniden gerçekleşmiştir. Bu sabah şekillendi. Sayın Cumhurbaşkanı'nın böyle bir görüşmeyi gerçekleştirmek istediği ifade edildi. Ben de Antalya'dan hemen geldim ve sayın Cumhurbaşkanı ile ayrıntılı kapsamlı tahmin edeceğiniz şekilde önümüzdeki siyaset döneminde TBMM'nin gündemi çalışma konuları Türkiye'nin önündeki sorunlar ayrı ayrı kapsamlı bir şkeilde konuşuldu. Geniş verimli bir konuşma oldu. Koalisyon gündeme gelmedi. Koalisyon görüşmesi yapma konumum yok. Partilerin genel başkanları yetkili organları var. Onlar bu konuda çeşitli hazırlıklar çalışmalar yapıyorlardır umarım. O çalışmaların herhangi birisiyle ilgili somut girişimim sözkonusu olamaz. Elbette Türkiye'de ne yapmak nasıl yapmak lazım ne olur bu konularda genel karşılıklı değerlendirme yaptık.


SARAY'DA OLMAMASI UYGUN OLDU


Saray'dan ziyade burada olması benim ve sayın Cumhurbaşkanının porogramı bakımından uygun oldu. Ben hemen Sayın Kılıçdaorğlu'na da bilgi verdim. Şimdi buradan doğru yanına gidiyorum. Ona da daha ayrıntılı biçimde bilgi vereceğim. Görüşmemiz 2 saati geçti. Sayın Cumhurbaşkanı'nın takvimi uygundu. Uzun süredir birikmiş sohbet gerektiren konular vardı. Uzun sürmesinin özel bir nedeni yok. Ciddi bir müzakere yapılmış gibi algılanmasın. Böyle bir şey yok, böyle bir amaç da yok. Böyle de bir şey olmadı.


ÖZEL BİR TALEBİ OLMADI


Benden özel bir talebi olmadı. Ben tespitler yaptım. Bir an önce Türkiye'deki sıkıntıya bir çözüm bulunması gerektiği konusunda konuştuk. Türkiye belirsizlik dönemini aşmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanının hükümetin oluşması anlayışı içinde olduğunu ve olası bütün modelleri değerlendirmeye olumlu yaklaşacağı izlenimini aldım. Seçim sonuçlarını tartışmadık. Türkiye'deki projelerden tutun iç dış sorunlarla ilgili bir genel görüş teatisi gerçekleştirdik.


CUMHURBAŞKANI KOALİSYONA ENGEL OLMAYACAK


Partiler uzlaştığı takdirde cumhurbaşkanlığı tarafından engellenmesi diye bir şey olmayacaktır. Ben Cumhurbaşkanı'nın koalisyon olması için özel bir çaba içinde olduğu izleniminde değilim. Koalisyon yapmak partilerin işi. Erken seçim tercih edilen bir çözüm değil. Bu herkes için böyle. Türkiye bir seçimden yeni çıktı. Seçimde millet iradesini ortaya koydu. Şimdi çözüm oluşturma ihtiyacı var. Herkes bu ihtiyacın farkında. Bu ihtiyacın gereğini yerine getirmek lazım. Gündemde erken seçim sözkonusu değil gündemde koalisyon oluşması var. Bu konuda da çalışmalar yapılıyor.


ROTAHABER