Ergenekon soruşturmasında savcı Zekeriya Öz'ün yerine atanan savcı Cihan Kansız'ın kuzeni Yusuf Kaan Kansız, Gaziosmanpaşa'da uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralandı.

Savcı Cihan Kansız, hastanede kuzenini ziyaret etti. Saldırıyı gerçekleştirtikten sonra kayıplara karışan Serkan A.'nın daha önce de Yusuf Kaan Kansız'ın babası Lütfi Kansız'ı, alacak verecek tartışması sonucu tabancayla yaraladığı belirlindi.

Gaziosmanpaşa Meydanı'nda bulunan Yücel Simit Saray'ında, dün akşam saatlerinde gerçekleşen olay iddialara göre, şöyle gelişti;

Yusuf Kaan Kansız, simit sarayında otururken, bir süre öncesine kadar ortak otopark işlettiği ve alacak verecek nedeniyle sorun yaşadığı Serkan A.'nın silahlı saldırısına uğradı. 7 kurşundan 6'sı Yusuf Kaan Kansız'ın vücuduna isabet etti. Vatandaşlar tarafından Gaziosmanpaşa Avrupa Şafak Hastanesi'ne kaldırılan Kansız, ameliyata alındı. Karnından 3, kasığından 2 ve omzundan 1 kurşunla yaralanan Kansız'ın yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

BABASINI DA VURMUŞ

Eski ortağını vurduktan sonra kaçarak kayıplara karışan Serkan A.'nın, daha önce de aynı meseleden Yusuf Kaan Kansız'ın babası Lütfi Kansız'ı da tabancayla vurup yaraladığı öğrenildi. İlk saldırıdan sonra da kayıplara karışan Serkan A.'yı bulmak için çalışmalara başlayan polis saldırganın ailesiyle görüştü. Ailenin çocuklarını 1 yıldır görmediği öğrenildi.

SAVCI HASTANEYE GELDİ

Kuzeninin vurulduğunu öğrenen Ergenekon savcısı Cihan Kansız, hastaneye gelerek Yusuf Kaan Kansız'ın sağlık durumu ile ilgili bilgi aldı. Polisten de bilgi alan Cihan Kansız, gazetecilerin konu ile ilgili sorularını yanıtsız bıraktı. (Milliyet)