Kahramanmaraş Baro’sunun önceden Başkanlığını da yapan Av. İsmail Kahveci Baro Başkanlığına yeniden aday oldu. 


Başkanlık yaptığı dönemlerde avukatlık mesleğiyle ilgili sorunlara çözüm üreten Başkan adayı  Kahveci, yeni dönemde de meslektaşlarıyla ilgili sorunları sadece yönetimiyle değil, tüm meslektaşlarının fikirlerini alarak çözeceğini belirtti.


2004 ile 2011 yılları arasında başarılı bir başkanlık dönemi geçiren Kahveci, Baro’nun yeni dönemde de hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve avukatlık mesleğinin hak ettiği yere gelmesi için gayret göstereceğini söyledi.


 Geçmişte kendi dönemlerinde Baro’ya bir arsa kazandırdıklarını ve mevcut tesisleri halka açmayı düşündüğünü belirten  Kahveci, avukat sayılarının 550’ye çıktığını ve Kahramanmaraş Barosunu kurumsal olarak Ankara ve İstanbul gibi büyük barolar seviyesine getirmeye çaba göstereceğini söyledi.


Kahveci daha sonra, “Sivil Toplum kuruluşlarını hak ettiği seviyeye getirmek ve STK’ları biraz daha siyasetin dışında tutmaya çalışmak ve bu manada aksayan yönlerini tamamlamak için çalışmalarımız olacak. Buradaki diğer sivil toplum kuruluşları başkanlarıyla daha sıkı diyaloglar kurup, ülkemizin geçtiği bu hassas dönemde, katkı sağlamak amacımız ve hedefimiz olacaktır. Yönetim kurulumuz daha çalışkan daha işlevsel ve daha etkin olacak. Baromuz sadece Başkan ve Yönetimiyle değil tüm avukat arkadaşlarımızla yönetilecek. Geçmiş başkanlık döneminde olduğu gibi yine objektif tavrımızı devam ettirerek, herkese karşı eşit mesafede olacağız. Diğer başkan adaylarımızla da kardeşlik ortamında çalışmalarımız devam ediyor. Bu süreci rekabet olarak görmüyor bir bayrak yarışı olarak değerlendiriyorum. Seçildiğim takdirde üzerine duracağımız öncelikli meseleler var. Bunlardan Baro Hizmet Binasının daha sosyal kullanılması, Adliye binasında otopark sorunun çözülmesi, mesleki eğitimler ve sosyal faaliyetlerin artması üzerine hassasiyetle eğileceğim.”