Kahramanmaraş’ın Eyüp Sultan Mahallesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen bir aile, bilinç kaybına uğrayan annenin son anda polis imdat telefonunu aramasıyla ölümden döndü.

Dün akşam sıralarında polise gelen ihbar hareketli dakikalar yaşanmasına sebep oldu. Eyüp Sultan Mahallesi 14. Sokakta ikamet eden 23 yaşındaki Fatma K., eşi Emrah K.’nın işte olduğu bir saatte havaların soğuk olması sebebiyle sobasını yakarak ısınmak istedi.

İçini kömürle doldurduğu sobanın başında 2 yaşındaki oğlu ile beraber uykuya dalan Fatma K., sobadan sızan karbonmonoksit gazının yattığı odayı kaplamasıyla bilincini kaybederken son anda cep telefonu ile polisi arayabildi.

Polisi güçlükle arayabilen ve aradıktan sonra da bayılan Fatma K., polise tam adres veremeyince Kahramanmaraş Emniyeti alarma geçti. Emniyetin kısa sürede çalışması sonuç verdi ve Fatma K.’nın adresi tespit edilerek ulaşıldı.

Bu arada durumu fark eden komşuları özel bir araçla Fatma K.’yi hastaneye götürmek isterken olay yerine çağrılan 112 acil servis, önce bilinci kapalı olan Fatma K.’yı daha sonra 2 yaşındaki oğlunu devlet hastanesine kaldırdı.

Hastanede tedavi altına alınan Fatma Kahraman’ın tedavisinin ardından taburcu edildiği ve 2 yaşındaki çocuğunun ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Akşam saatlerinde işten eve dönen baba Emrah K. olayı komşularından duyunca Devlet Hastanesi’ne geldi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

SIK SIK UYARILAR YAPILMALI

Bu arada Eyüp Sultan Mahallesi’nde yaşanan olay zamanında müdahale ile daha üzücü sonuçlara sebep olmazken, vatandaşların ise soba zehirlenmelerine karşı bilinçlendirilmesi gerçeğini de gündeme getirdi.

Coğrafi konumu sebebiyle poyrazıyla ünlü Kahramanmaraş’ta bu tip soba zehirlenmelerinin yaşanmaması için İl Sağlık Müdürlüğü’nün şimdiye kadar vatandaşı bilinçlendirecek hiçbir çalışma yapmaması ise tepkiye sebep oldu.

Duyarlı vatandaşlar ise; “Sağlık Müdürlüğü, vatandaşı bilinçlendirmek için rüzgârın çıkmasını mı bekliyor? Ya da zehirlenmenin sonucu ölümle biten olayların mı olmasını bekliyor?” diye konuştular. (MANŞET) (www.kanal46.tv)