TERÖR örgütü PKK'nın sözde eylemsizliği sona erdirdiğini açıklamasından sonra, Güneydoğu'da askeri hareketlilik başladı.

Kırsal alanda güvenlik birimleri alarma geçerken, stratejik konumda bulunan karakollara özel eğitimli birlikler sevkedilmeye başlandı. Terör örgütünün eylem yapabileceği ihtimali üzerine bölgedeki askeri birimler acil olarak uyarıldı.

PKK'nın eylemsizlik kararını 1 Mart tarihi itibari sona erdirdiğini açıklaması ile birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde askeri hareketlilik yaşanmaya başladı. Kış aylarında saldırı riski bulunmadığı için il ve ilçe merkezlerindeki karargahlara çekilen askeri birlikler, PKK'nın eylemsizliği sona erdirmesiyle birlikte kırsal alandaki karakollara gitmeye başladı. Son 2 günden beri Tunceli, Bingöl ve Elazığ bölgesinde dağlık alanda bulunan karakollara helikopter ile asker sevkediliyor.

Bu arada Tunceli ve Bingöl bölgesinde helikopterler sürekli hareket halinde olduğu gözlenirken, özellikle dağlık alanlarda keşif uçuşlarının sıklaştığı öğrenildi.

Güvenlik güçlerinin yaptığı teknik çalışmalar sonucu, Kuzey Irak'ta PKK'nın elebaşları Türkiye içindeki teröristlere şifreli olarak ilettiği talimatlarda, askerlerin kırsal alanda operasyon yapması ve örgüt elemanlarının bulunduğu bölgelere asker indirmeleri durumunda, kesinlikle karşılık verilmesi istendiği bildirildi. Bombalı tuzak ve saldırı konusunda da emir veren örgütün üst düzey yöneticileri, her türlü eylem ve çatışmalara teröristlerin hazır olması yönünde talimatlar gönderdiği öğrenildi.

Öte yandan askeri birliklerin, geçen yıl sonbahar aylarında bulundukları konuma tekrar geri döndükleri baharla birlikte örgütün eylem yapabileceği ihtimaline karşı tüm güvenlik birimlerinin acil şekilde uyarıldığı öğrenildi.

(KAYNAK: Ferit DEMİR- TUNCELİ- DHA)