Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şubesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat’ın da katıldığı Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından gerçekleştirilen akşam yemeğinde yaşanan davetli ve LCV krizinin yankıları sürüyor. 11 Mart Salı günü bazı yerel gazetelerde yayımlanan teşekkür ilanında, gala yemeğine yer olmadığı gerekçesi ile alınmayan iki eski AKP’li vekile de teşekkür edilmesi; “Özrü kabahatinden büyük” yorumlarına neden oldu.

Her iki ayda bir, bir şubenin ev sahipliği yaptığı ve Türkiye genelinde 28 şubenin katıldığı bir program olan organizasyonun yankıları halen sürüyor.

Türkiye’nin sayılı haber portalları arasında yer almayı başaran www.kanal46.com’un 8 Mart’da servise koyduğu; “FLAŞ: MÜSİAD'ın Gala Yemeği'nde KRİZ!” başlıklı haber ile kamuoyu yemekte yaşananları öğrendi. Aralarında protokol mensupları ile AKP İl Yöneticileri, eski milletvekilleri Ali Sezal ve Hanefi Mahçiçek ile 3 ulusal basının mensubunun yer olmadığı gerekçesi ile ayrılmak zorunda kaldığı yemekte yaşanan kriz bir anda kent gündeminin ilk sırasına otururken, habere gönderilen çok sayıdaki okur yorumunda ise; yemeğin sponsoru konumundaki Kahramanmaraş Belediyesi’ne çağrıda bulunularak belediye bütçesinden yemeğin faturasının ödenmemesi istendi. Bu arada; yemek öncesinde tartıştığı AKP il yöneticilerine; “Bu tür organizasyonlarda olur böyle şeyler… İdare edin işte…Zaten salonun üçte ikisi AKP’liler ile doldu” ifadesini kullanan MÜSİAD Şube Başkanı İ. Şeref Alkış’a gerek AKP cephesinden gerekse de duyarlı kent kamuoyundan tepkiler geldi.

AKP BİR HAYLİ GERGİN

Gerek AKP il yöneticilerinin gerekse de AKP’li eski iki milletvekilinin yer olmadığı gerekçesi ile yemeğe katılamamaları üzerine bir hayli gerginlik yaşanan AKP cephesinde sular durulmuyor. İl dışında olması nedeni ile katılamadığı yemekte yaşanan üzücü olaylar hakkında parti kurmaylarından bilgiler alan İl Başkanı Atıf Şirikçi’nin de duruma bir hayli tepki gösterdiği öğrenildi. 10 Mart pazartesi günü gerçekleştirilen il yönetim kurulu toplantısında bu konu masaya yatırılarak görüşüldü. Kulislerden sızdırılan bilgiye göre; gerek parti camiasından gerekse de duyarlı kamuoyundan gelen tepkiler nedeni ile Kahramanmaraş Belediyesi’nin yemek faturasını ödemeyeceği öne sürülüyor. Bu durum ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

‘ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK’

Gündemde bunlar yaşanırken, MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı İ. Şeref Alkış tarafından bazı yerel gazetelere verilen Teşekkür ilanı ise; “Özrü kabahatinden büyük” yorumlarına neden oldu. Yer olmadığının gerekçe gösterilmesi üzerine salondan ayrılarak gala yemeğine katılmayan AKP’li eski milletvekilleri Ali Sezal ile Hanefi Mahçiçek’in adlarının da “7 Mart Cuma günü Arsan Otel Tuğra Restoran’da yapmış olduğumuz, MÜSİAD Genel İdare Kurulu GALA yemeğine katılan ve bizlere onur veren……” cümlesi ile başlayan ilanda; teşekkür edilen isimler arasında yer alması krize yeni bir boyut getirdi. Bir hayli garip bulunan ve adete kaş yapayım derken göz çıkartıldığı öne sürülen Teşekkür ilanı da gündemdeki yerini aldı.

YEMEKTE 'LCV' VE YER KRİZİ YAŞANMIŞTI!

8 Mart’ta Ajans 46 tarafından servise konulan haberde aynen şöyle denilmişti:

“Öte yandan; dün akşamki yemek öncesinde salonda davetliler ile MÜSİAD Şube görevlileri arasında ‘LCV’ (Lütfen Cevap Veriniz) krizi yaşandı. Yemek davetiyesi gönderilen birçok ismin arayıp rezerve yaptırmaması ve dağıtılan davetiyeden fazla isim salona gelince tatsızlıklar ve gerginlikler yaşandı. Birçok protokol mensubu davetli ve AKP il yönetim kurulu üyeleri ile 3 ulusal basın mensubu da yer olmaması nedeni ile toplantıyı ‘protesto’ ederek salondan ayrıldı.

Birçok AKP'li il yönetim kurulu üyesi ile Şube Başkanı İ. Şeref Alkış ve görevliler arasında 'yer krizi' nedeni ile gerginlik yaşandığı gözlendi. Alkış'ın; "Olur böyle şeyler bu tür organizasyonlarda...Zaten salonun üçte ikisi AKP'li.....İdare edin işte" şeklinde sözler sarf etmesi ise AKP'li yöneticilerin haklı olarak tepkilerine yol açtı. Bununla birlikte; AKP'li eski milletvekilleri Ali Sezal ile Hanefi Mahçiçek te yer olmadığı gerekçesi ile salondan ayrıldı.

Bu tartışmalardan en ilginci ise yemeğin sponsoru olan Kahramanmaraş Belediyesi Başkanı Mustafa Poyraz’ın da bu duruma sinirlenerek salondan ayrılması ve daha sonra güçlükle ikna edilerek yeniden salona dönmesi oldu.

Şube yetkilileri ise; LCV yapılmayınca bu tür sıkıntıların yaşandığını ve idare edilmesi gerektiğini belirterek savunmaya geçerken, davetli krizi yaşanması ise Bakan'ın katıldığı toplantıya gölge düşürdü.

YEMEĞİN FATURASINI BELEDİYE NİYE ÖDÜYOR Kİ?

Bu tartışmaları görenler ise; "Bu kadar tatsızlığın ve AKP'li yöneticilerin yer sorunu nedeni ile katılamadıkları yemeğin masrafını bizce Kahramanmaraş Belediyesi ödemeyerek MÜSİAD'a en anlamlı cevabı vermelidir" diye görüş belirttiler.”

İLK HABERE GELEN OKUR YORUMLARI :

mustafa ayiboğan yazmış; 10.03.2008 14:55

bizim yemegi de karşılasa ya

bizim kanarya sevenler dernegi var.tüm doğa dostu insanlar orada toplanmış.bizim de bir yemek düşüncemiz var.sayın belediyemiz bizim yemegide bir karşılasa ya.bizde lokanta arıyorduk,arsanda olursa minnettar oluruz.

KAZIM SAKARYA yazmış; 10.03.2008 12:34

O Yemek Boğzımızda Durur

O Faturayı bu Belediye ödesin, önümüzde yerel seçimler var ahaa. Vallahi oy vermem MHP veya DTP veririm. Paarayı ödemek caizmi isterlerse Belediye müftüsüne sorsun eminimki Mahmut bey ödemeyecektir. Ödedikleri takdirde hakkımızı helal etmiyoruz vesselam

ozan çelik yazmış; 10.03.2008 09:42

müsiad maraş

Bir toplumun medeniyet göstergesi yemek adabıdır. Bakanın gözü önünde olanların maraşa katkısı ne olacak. siyasilerin sivil kuruluşları rahat bırakması gerek. sen-ben hesabı devam ttikçe bizde yerimizde sayarız. beledyenin bu organizasyonda ne işivar. işadamlarının yemee verecek parasımı yok.

mehmet yetim yazmış; 09.03.2008 17:37

yemek parası

şimdi mustafa gençtürk kardeşimiz yazdığı yorumda diyor ki yemek parası kişi başı 25 -30 ytl vallahi sen o parayla sen o arsan centerın ıçıne bile giremzsın o paranın meblağı daha yüksektir neden k.maraş belediyesi yemek parasını ödüyor sorun hele müsiad a üye olmak için aylık ne kadar aidat ödemek lazım ben yazayım 170 ytl aylık 100 den fazla üyesi olana zengin müslüman iş adamları derneği nin tertib etmiş olduğu yemeğe neden k.maraş belediyesi ödüyor ben bunu daha anlayamadım gitti...

Mustafa Gençtürk yazmış; 09.03.2008 01:41

MÜSİAD yok-yoksul mu acaba?

Kahramanmaraş Belediyesi'nin kentin tanıtımına katkıda bulunacak olan etkinlikler için sponsor olması yani halktan su, emlak, ilan-reklam vergisi v.s gibi toplanan paralardan harcamasına kimse birşey diyemez ama.......İşin aması var işte.....Muhafazakar Zenginler Kulübü olarak ta bilinen MÜSİAD yok-yoksulmu ki; belediye GİK toplantısı için sponsor olmuş...İş mangalda toz bırakmamaya gelince Şube Başkanı İ.Şeref Alkış'a diyecek ama etkinlik için para dediğin zaman yok. Paran yoksa yapma be kardeşim. Sen sükse ve hava yapacaksın diye yok-yoksuldan toplanan paralarla yemek faturası niye ödensin ki ede.....Bu arada araştırdığım kadarı ile; belediye doğrudan temin yöntemi ile acil ihtiyaçlar için 9 ya da 10 bin YTL'ye kadar harcama yapabilirmiş.....Arsan'daki yemeğe ise yaklaşık 500-600 kişi katılmış...Adam başı 25-30 liradan yaklaşık 15-18 bin YTL arası bir para eder ve merak ediyorum Kahramanmaraş Belediyesi bu parayı hangi kalemden ve neye dayanarak yapacak? Sanırım 9, 9 iki paçaya bölerler...Peki hangi lokantalardan teklif almışlar acaba bu arada......Bunu da merak ediyorum. Sen hak, hukuk ve adaletten bahset, bizim etimiz zehirlidir, yiyen kudurur de, ondan sonra da kalk elalemin keyfi için garip-gurabanın binbir güçlükle yatırdığı su paralarından elde ettiği paraları muhafazakar zenginlerin yemek parası olarak öde. Allah'tan olacak işmi elinizi lütfen vicdanınıza koyarak karar verin sayın poyraz?........bu arada el eli ile gerdeğe girilmez sözünü de attımı mangalda kül bırakmayanlara hatırlatmak istiyorum beyler....o kendini biliyor...........gün gelecek bunların hesabı kuruş kuruş sorulacak. burda olması bile büyük mahkemede mutlaka ve mutlaka sorulacak......değil mi müftülükten gelen sayın belediye başkan yardımcısı beyfendi zatı muhterem efendi.....................alo sesim geli mi ede..........................................

serdar yazmış; 08.03.2008 14:36

müsiad'a peşkeş çekilmesin...

milletin su-emlak vs. vergilerinden aldığı parayla belediye zengin işadamlarına yemek veremez. zengin işadamlarına centerlerde yemek ısmarlanmasına bir derneğin reklamı yapılmasına bu millet hesap sorar...

KAZIM SAKARYA yazmış; 08.03.2008 12:45

YEMEK VE FATURA

Kimin parasıyla kime yemek ve itibar ikram ediliyor. MÜSİAD sivil, muazafakar zengin topluluğu değil mi? Fakir,Gurabanın hizmet olarak gitmesi gereken paraları yemek, organizeyi bile yapamayan İsmail efendinin hizmetine mi gitsin. Belediyenin tüyü bitmemişin hakkı olan paraları bu tür "gof-ti" yerlere harcan masın! Yoksa hakkımızı tüyü yetmemiş olarak helal etmiyoruz! Parayı öddiğiniz takdirde de, hem MÜSİAD an, hem bu halk Belediyeden hesap sorsun kimin parasını çarçur ediyorsun diye Haaa bir de ALLAH (c.c) havale etsin O çok adil dir. (Ajans 46 - www.kanal46.tv)