Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. A. Nafi Baytorun, bugün düzenlediği basın toplantısında Hilton’a arsa verilmesi konusunda yaşanan spekülasyonlara açıklık getirdi.

Bu arada; işadamı M. Hanefi Öksüz’ün de rektörün basın toplantısında sağ tarafında yer alması dikkat çekti. Öksüz; "Ben burada rektöre destek vermek için bulunuyorum. Çünkü kendisine haksız şekilde eleştirilerde bulunuldu. Çünkü otel için arsa verilmesini ben önermiştim" dedi. Böylece; 'destekli' basın toplantısı, kent literatürüne girmiş oldu.

Öte yandan; 'Öksüz'lü basın toplantısının ardından basın mensuplarına; spekülasyonlara neden olan söz konusu arazi gezdirildi.

Kahramanmaraş’a Hilton yapılması konusu tekrar değerlendirmeye alınacak

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. A. Nafi Baytorun, üniversitenin sınırları içerisinde bulunan 35 dönümlük alana Hilton Oteli yapılması ile ilgili konuyu yönetim kurulu ile toplanarak tekrar değerlendireceklerini söyledi. Kesinlikle araziyi satma ve tahsis etme gibi yetkilerinin bulunmadığını kaydeden Baytorun, sivil toplum kuruluşları ile işadamlarının bu olaya sahip çıkmaları gerektiğinin altını çizdi.

KSÜ Rektörü A. Nafi Baytorun, üniversitenin sınırlarında bulunan 35 dönümlük bir alanda Hilton Oteli yapılması konusu ve geçtiğimiz hafta içerisinde de yine bununla ilgili olarak arazi tahsisi ile ilgili tartışmalara açıklık getirmek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Baytorun’a otelin Kahramanmaraş’a gelmesi için girişimleri bulunan Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz de eşlik etti.

Kampüs girişinde bulunan 35 dönümlük arazinin kullanılmayan bir arazi olduğunu dile getiren Baytorun, firmanın kendilerine müracaat ta bulunduklarında konuyu düşündüklerini ve belirtilen yerde zaten arazi satma ve tahsis etme gibi yetkilerinin bulunmadığına dikkat çekti. Bunun için Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) onayı olması gerektiğinin altını çizen Baytorun, otel ile ilgili karar için yönetim kurulu olarak Çarşamba günü tekrar toplanacaklarını belirtti. Eleştirileri hak etmediklerini dile getiren Baytorun, oteli yapacak firmanın öğrencilere 49 yıl boyunca en az 100 kişiye burs vereceğini ve yine otelin 49 yıl sonra üniversiteye verileceğini dile getirdi.

Kahramanmaraş’a güzel bir yatırım yapılması için çalıştıklarını kaydeden Baytorun, sivil toplum kuruluşlarının ve işadamlarının bu konuyla ilgili destek vermeleri gerektiğini de söyledi. Üniversitelerin öğrenci çekmeden yaşamasının da mümkün olmadığını vurgulayan Baytorun, öz kaynak oluşturulmasının gerekliliğine dikkat çekerek, bunu birçok üniversitenin gerçekleştirdiğini belirtti ve ODTÜ’nün teknopark projesini örnek olarak gösterdi.

Toplantıya katılan diğer bir isim olan KİPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, Hilton’un Kahramanmaraş’a yapılması konusunda vesile olduğunu belirtti. Şehre böyle bir yatırımın gelmesini çok önemsediklerini ifade eden Öksüz, Kahramanmaraş’ın buna ihtiyacı olduğunu söyledi. Kahramanmaraş’ın menfaatlerinin kollanması gerektiğini dile getiren Öksüz, yapılan eleştirilerin haklı olmasının daha doğru olacağını sözlerine ekledi. (cihan, www.kanal46.com)




(YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR HUKUKİ CEZALARI KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR..)