Şırnak'ın Kuzey Irak sınırındakı Cudi Dağı'ndan sonra PKK'lıların geçiş güzergahı olan Gabar Dağın'da da operasyon başlatıldı.

Operasyonlar nedeniyle helikopterlerle bölgeye jandarma komandolar indiriliyor.

Şırnak’ta güvenlik güçleri PKK'lıları etkisiz hale getirmek için Cudi ve Küpeli Dağı'nda hava destekli operasyon başlatırken, bölgeye asker, mühimmat ve zırhlı araçlar sevkedildi.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde geçen hafta PKK’lı teröristelerin mayınla saldırısında 3 uzman çavuşun şehit edilmesi ardından Irak sınırında askeri hareketlilik arttı. Havaların ısınmasıyla birlikte PKK'lı teröristlerin Kuzey Irak'tan Türkiye'ye geçerek yapabilecekleri eylemlerin önüne geçmek amacıyla sınır şeridi üzerindeki operasyonlar genişletilerek devam ediyor.

Şırnak’ta Cudi Dağı ile teröristlerin geçiş noktası olarak kullandığı Cudi Dağı karşısındaki Küpeli Dağı'nda da hava destekli operasyon başlatıldı. Küpeli'nin Çirav, Gormec, Gündoğdu ve Seslice bölgelerinde yoğunlaşan operasyonlara, Şırnak'ın Çakırsögüt Tugayı'ndan havalanan Kobra ve Süper Kobra helikopterleri destek veriyor. Operasyonlar kapsamında, bölgeye kaydırılan Kayseri’den gelen Komando Tugayı’ndaki birlikler bölgede konuşlandırıldı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bulunan General Vecihi Akın Zincidere ile General Adnan Doğu Köşk Kışlası ile İkizce Taburu'ndan çıkan panzer, cip, askeri kamyon ve ambulanslardan oluşan konvoy geniş güvenlik önlemleri altında sınırın kritik noktalarında bulunan bölgelere kaydırıldı. Sikorsky helikopterle özel eğitimli jandarma komandoları operasyon bölgelerinin stratejik noktalarına indirirken, Kobra ve Süper Kobra helikopterleri ise PKK’lıların bulunduğu derin vadiler ve mağaraları bombalıyor. (Mynet)