Gazetecilere Özgürlük Platformu, cezaevindeki gazetecilerin özgürlüğüne kavuşması için yeniden meydana indi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Gazetecilere Özgürlük Platformu öncülüğünde geçtiğimiz pazar günü İstanbul ve Ankara'da gazetecilerle dayanışma eylemi yapılmıştı. Son olarak Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da aralarında bulunduğu bazı meslektaşlarının Ergenekon kapsamında gözaltına alınıp tutuklanmasını protesto etmek isteyen gazeteciler İstanbul'da Taksim; Ankara'da ise Kızılay'da bir araya gelmişti.

'NEDİMİME, AHMETİME DOKUNMA'

Gazetecilere Özgürlük Platformu, cezaevlerindeki gazetecilerin en kısa sürede özgürlüğüne kavuşması için bugün de İstanbul'da yapıyor. Çok sayıda köşe yazarı ve basın emekçisinin katıldığı protesto gösterisi, Galatasaray Meydanı'ndan Taksim Meydanı'na yürüyüşle başladı.

Yürüyüşe aralarında Uğur Dündar ve Sedat Ergin'in de bulunduğu çok sayıda köşe yazarı ve gazeteci katılıyor. Gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın gözaltına alınıp tutuklanmasını protesto ederken, üzerlerinde “Nedimime, Ahmetime dokunma", “Bizi içeri değil siz kendinizi dışarı atacaksınız" yazan pankartlar taşıyarak yürüyor.

20 Mart'ta Ankara'da basın açıklaması düzenleyecek. 13-20 Mart tarihleri arasında da gazeteci cemiyetleri tarafından her gün farklı illerde basın açıklamaları yapılacak.

BİR DİZİ ETKİNLİK KARARLAŞTIRILMIŞTI

Gazetecilere Özgürlük Platformu, cezaevlerindeki gazetecilerin en kısa sürede özgürlüğüne kavuşması; ceza kanunlarında, ceza muhakemesi usul kanunlarında, Terörle Mücadele Kanununda, iletişim özgürlüğünü engelleyen diğer kanunlarda değişiklik yapılması talebiyle, bir dizi etkinlik kararlaştırmıştı. (Mynet)