Diyanet İşleri Başkanlığı’na Braille alfabesiyle Kur’an-ı Kerim okuma cüzü hazırlayan görme engelli Rıdvan Cinkara, şimdi de ’Seçme Dualar’ kitabını çıkardı.


Hafızlıkta Türkiye birinciliği bulunan doğuştan görme engelli olan ve uzun süredir Braille alfabesine yönelik çalışmalar yapan 36 yaşındaki Rıdvan Cinkara, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talebiyle Kur’an okuma cüzü hazırladı.
9 yıl Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Hizmetleri ve Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü’nde çalışan Cinkara, Milli Eğitim Bakanlığı’na geçerek Kahramanmaraş 12 Şubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapıyor.
Cinkara, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talebiyle görme engelliler için ilk ’Seçme Dualar’ kitabını da hazırladı. Çalışmasını 1 ayda tamamlayan Cinkara, kitabın 196 sayfa olduğunu ve 4 bölümden oluştuğunu söyledi. Cinkara, "İlk olarak Kur’an-ı Kerim-i Braille alfabesiyle yazdık. Daha sonra bu Kur’an-ı Kerim ile nasıl çalışılacağı konusunda çalışmamız oldu. Daha sonra da ’Seçme Dualar’ kitabını hazırladık. İsteyenlere ücretsiz gönderiliyor ve kendilerine ulaştırılıyor, bu eserden bin takım basıldı" dedi.(İHA)