Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'deki siyasi ortamdan üzüntü duyduğunu söyledi. Dış komplo iddiasının "üçüncü dünya söylemi" olduğunu belirten Gül, "Dış komplolara inanmıyorum" dedi.


Cumhurbaşkanı Abdulah Gül, Danimarka ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevapladı.


"Türkiye'ye dış güçler mi müdahale ediyor?" sorusuna cevap veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "10 sene boyunca bize övgüler yazmış, göklere çıkartmış, bizim yaptığımız güzel hareketleri takdir etmiş, her yerde övmüş olanlar şimdi haklı veya haksız bizi tenkit ediyorsa onları hemen Türkiye düşmanı ilan etmek biraz 3. dünya söylemi olur. Türkiye buradan kurtuldu" dedi.


Cumhurbaşkanı Gül sözlerini şöyle sürdürdü: "Tabii ki siz kendi yaranızı açık bırakırsanız oraya gelip sinekler konar. Türkiye’yi yıkmak isteyen birileri varmış gibi komplo teorilerine inanmıyorum."


Türkiye'deki siyasi ortamdan üzüntü duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, "İçinde bulunduğumuz siyasi atmosferin kimseyi mutlu etmemesi gerekir, seçimlerden sonra bu havayı dağıtmak ve çok güçlü reform sürecine sokmamız lazım. Seçimden sonra işlerin düzeleceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.


NTVMSNBC