TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Güneydoğu’da yabancı güçlerinde etkisiyle çatışmaların  şiddetlendiğini söyledi.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi  Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından Kahramanmaraş’ta görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarına ÇamlıcaTesislerinde iftar daveti verildi.


İftar davetinde konuşan Güvenç, "Bu coğrafyalar kolay vatan olmadı. Tarih boyunca bedel ödedik, ödemeye de devam ediyoruz ama inancımız odur bugün dünkünden daha güçlüyüz. El ele gönül gönüle bu ateşi söndüreceğiz." dedi.


 Güvenç, bu süreçte verilen şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.


Güvenç, bu coğrafya için bedel ödendiğini belirterek, "Bu coğrafyalar kolay vatan olmadı. Tarih boyunca bedel ödedik, ödemeye de devam ediyoruz ama inancımız odur bugün dünkünden daha güçlüyüz. El ele gönül gönüle bu ateşi söndüreceğiz." diye konuştu.


Ülkede huzur için devletin ve hükümetin ne gerekiyorsa yaptığını, alanda ateşin ortasında olan polis ve askerler için meclisten yeni bir yasa çıkartarak onlara kanuni güvenceler getirdiklerini dile getiren Güvenç, birlik ve beraberlikle ateşi söndüreceklerini belirtti.


Allah'tan huzur diledi.Dünyanın dört bir yanında gönül coğrafyasında zulüm altındaki Müslümanların huzura erip bayramı bayram gibi geçirmelerini temenni eden Erkoç, "Ben yaklaşmakta olan Kadir Gecenizi de tebrik ediyorum. İnşallah mübarek ramazan bayramında da ailelerinizle beraber en güzel bayramı geçirmenizi diliyorum." diye konuştu.