K.S.Ü. Tıp Fakültesi “Hasta Okulu” Faaliyete Başladı



Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi tarafından açılan “Hasta Okulu” projesi faaliyete geçti.

Yimpaş Otel’de 9 Eylül Cumartesi günü düzenlenen ve “El Birliği Projesi” adı verilen ilk eğitim toplantısına katılan hasta ve hasta yakınlarına, ‘İltihaplı Romatizmalar, Romatoid Artrit ve Ankilozan Spondilit hastalıkları hakkında, Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu ve Dekan Yardımcısı Yrd.Doç. Dr. Nurhan Köksal tarafından ilk ders verilerek, söz konusu haslıklardan korunma ve tedavi yöntemleri anlatıldı.
Hasta okulunun ilk toplantısına katılan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Nafi Baytorun, 1992 yılında kurulan üniversite bünyesinde Tıp Fakültesi Hastanesinin 2000 yılında hayata geçirildiğinde Kahramanmaraş’ta sağlık sorununun çok büyük olduğunu yakinen bildiklerini belirterek; “Hastanemizde bugün 145 yatağımız var. Ama önümüzdeki iki yıl içerisinde bu yatak sayısını öyle tahmin ediyorum ki; 400’lere kadar çıkaracağız” dedi.
Kahramanmaraş’ta kalp, şeker, tansiyon ve buna benzer akraba evliliklerinden doğan hastalıkların yaygın olarak görüldüğüne de dikkat çeken Rektör Baytorun; “Onun için fakültemizde insanlarımıza önemli sağlık hizmetleri verilmeye başlanmıştır. Bunun yanında iki arkadaşımızın gayretleri ile oluşturulan Hasta Okulumuz ilk toplantılarını böylece başlatmış bulunuyor. Bundan sonra ayda bir defa değişik hastalıklar konusunda insanlarımız aydınlatılacaktır. Bu güzel organizasyonu düzenleyen arkadaşlarıma bu nedenle şükranlarımı sunarım” diye konuştu.
Baytorun, yine Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan 45 Yataklı Hanefi Öksüz Kalp Hastanesinde şimdiye kadar 700 Anjio ve 20’ye yakın açık kalp ameliyatları yapıldığını belirterek,”Önümüzdeki Kasım ayından sonra Kalp Hastanesi’nin kadrosu güçlendirilerek, daha fazla açık kalp ameliyatı gerçekleştirilecektir” ifadesini kullandı.
Çok sayıda hasta ve hasta yakının katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Doç. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu ise; “Hastaların gerçekten hastalıkları konusunda çok ciddi bilinçlenmeye ihtiyaçları var. Yapılan çalışmalar göstermiştir ki; hastalıkları hakkında bir hasta ne kadar bilgili olursa, o kadar daha az doktora başvuruyor ve o kadar daha az ağrı çekiyor. Burada karşılıklı rahatsızlıkları karşılıklı olarak konuşmak için böyle bir okulun faaliyete geçmesini öngördük. Umarım ki; bu toplantı başarılı olur” dedi.