Kahramanmaraş’ın merkez Dereli Köyü Alıçseki mevkiinde 12 Şubat Kurtuluş Bayramı akşamında 22 yerinden bıçaklanarak öldürülen ve hayat kadınlığı yaptığı bildirilen 30 yaşındaki Mehtap K.’ın katilleri oldukları iddiası ile polis tarafından olay sonrasında yapılan titiz bir çalışma sonucunda yakalanan Ferhat K. (23) ile kardeşi Atalay K. (20) isimli iki kardeş için ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Halen tutuklu bulunan Ferhat ve Atalay K. isimli kardeşler hakkında, Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde TCK 82. maddesi gereğince, "tasarlayarak, kasten, canavarca hisle eziyet çektirmek suretiyle adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Cinayet zanlısı kardeşlerin yargılanmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Zanlıların ifadelerine göre olay şöyle olmuştu:

"Ferhat K. ile ağabeyi Atalay K. şehir merkezinde gezerken Mehtap K.'yı otomobillerine aldı. İki kardeş, bir süre dolaştıktan sonra Mehtap K. ile ilişkiye girmek üzere Dereli köyü yakınlarına gitti.

Kardeşler, otomobil içerisinde Mehtap K. ile ilişkiye girdi. Mehtap K. ilişkinin ardından şahıslardan para istedi. Ancak kardeşler para vermek istemedi. Bunun üzerine Mehtap K., 'Benim dostum belalı bir adamdır. Parayı vermezseniz ikinizi de dövdürürüm' dedi. Bunun üzerine sinirlenen kardeşlerden Ferhat K., Mehtap K.'yi tutarken ağabeyi Atalay K. ise bıçaklamaya başladı.

Kardeşler, Mehtap K.'yi 22 yerinden bıçakladıktan sonra Dereli köyü Alıçseki mevkiindeki ormanlık alana bıraktı. Mehtap K.'nin iki adet cep telefonu ile çantasındaki 53 YTL'yi alan iki kardeş, daha sonra olay yerinden uzaklaştı."

İŞTE CİNAYETLE SONUÇLANAN OLAYIN DETAYLI GEÇMİŞİ:

Emniyet Müdürü Necret Çelikbilek'in 20 Şubat'ta düzenlediği basın toplantısında verdiği bilgiye göre; Kahramanmaraş'ta 12 Şubat akşamı 22 yerinden bıçaklanmış halde cesedi bulunan vesikalı hayat kadını 30 yaşındaki Mehtap K.'nın katil zanlıları olduğu belirlenen 23 yaşındaki Ferhat K. ile kardeşi 20 yaşındaki Atalay K., cinayetten sonra sattıkları ve kadına ait olan cep telefonuyla görüşme yapılınca yakalandı. 19 Şubat'ta yakalanan 2 kardeşin, dağlık alanda ilişkiye girdikleri kadını, para vermemek için öldürdükleri, ardından üzerindeki parasını ve cep telefonunu aldıkları ileri sürüldü.

POLİS SONUCA CEP TELEFONUNDAN ULAŞTI

12 Şubat'ta merkeze bağlı Dereli Köyü Alıçseki Mevkii'nde Mehtap K.'nın cesedi bulundu. 22 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü belirlenen Mehtap K. adına kayıtlı cep telefonu numarasının kayıtları incelendiğinde, öldürülmeden önce son olarak Ferhat ve Atalay K. kardeşlerle görüşme yaptığı belirlendi. Polis, herhangi bir iş yapmayan 2 kardeşin cep telefonları ile hayat kadınının gasp edilen cep telefonu görüşmelerini takibe aldı. Mehtap K.'nın cep telefonunu kullanan 3'üncü bir kişi, telefon makinesinin IMEI numarasından tespit edildi. Adı açıklanmayan bu kişinin cep telefonunu K. kardeşlerden satın aldığını söylemesi üzerine 2 kardeş de gözaltına alındı.

KANI AKARYAKIT İSTASYONUNDA YIKAMIŞLAR

Çapraz sorguya alınıp, ifadelerinde suçlarını itiraf eden 2 kardeş, Mehtap K. ile ilişkiye girmek için anlaştıklarını, otomobilleriyle olay yerine götürüp sırayla birlikte olduklarını, parasını vermek istemediklerini, bu yüzden aralarında tartışma çıktığını, otomobil içinde tartışırken kadının, “Benim de sahibim var. Menajerim parayı vermediğinizi öğrenirse sizin için iyi olmaz'' sözü üzerine onu bıçaklayıp, üzerindeki 53.5 YTL ile 2 cep telefonunu gasp ettiklerini söyledikleri öğrenildi.

Üzerlerindeki ve otomobildeki kanı bir akaryakıt istasyonunun tuvaletinde yıkadıkları belirlenen zanlı kardeşler, gasp ettikleri cep telefonlarını sattıklarını da bildirdi. Cep telefonunu satın alan, ancak çalıntı olduğunu bilmeyen kişi ise serbest bırakıldı. Polisin titiz ve başarılı çalışmaları sonucunda yakalanan katil zanlısı 2 kardeş ise sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine konulmuştu. (Ajans 46 - www.kanal46.com)