1978 yılında meydana gelen ve resmi kayıtlara göre 105 kişinin yaşamını yitirdiği, günümüzde ulaşılan bilgi ve belgelere göre karanlık derin odaklar tarafından çıkarıldığı iyice ayyuka çıkan Maraş Olayları’nın 34. yıldönümü öncesinde hareketlilik yaşanıyor.


Kahramanmaraş kent merkezinde ilki önceki yıl izinli olarak yapılan ve geçen yıl ise Narlı beldesinde jandarmaya saldırılması ile çirkin olaylara sahne olan anma etkinliklerine bu yıl Valilik tarafından güvenlik gerekçesi ile yine izin verilmedi.


AÇIKLAMA KATSO’DA…


20 Aralık 2012 Perşembe günü saat 10.00’da Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Yönetim Kurulu Toplantı Odası’nda, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük ve Sivil Toplum Örgütleri Başkanlarının katılımıyla “Huzur ve Kardeşlik Basın Açıklaması” yapılacak.


EMNİYET TATBİKAT YAPACAK


Öte yandan; Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından basın-yayın kuruluşlarına gönderilen ‘Önemli Duyuru’ başlıklı açıklamada şöyle denildi: “Muhtemel toplumsal olaylara müdahale amaçlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli personelin katılımıyla, 20.12.2012 günü saat 14.00’da, Hanefi Mahçiçek Stadyumunda Toplumsal Olaylara Müdahale Tatbikatı yapılacaktır. Sayın Valimiz Şükrü KOCATEPE, Sayın Başsavcımız Mustafa KÜÇÜK ve Sayın İl Emniyet Müdürümüz Metin AŞIK tatbikata teşrif edeceklerdir.Kamuoyuna duyurulur.”


YASAKLAMA KARARINA TEPKİ…


Diğer yandan; ‘Devrimci Alevi Komitesi’ imzası ile basın-yayın kuruluşlarına gönderilen ve http://www.kerbela.biz adresinden ulaşılan sitede yer alan açıklamada ise aynen şöyle denildi:


“ŞEHİTLERİMİZİ ANMAK İÇİN İZİN İSTEMİYORUZ!


23 ARALIK’TA MARAŞ’TAYIZ!


Maraş Katliamı’nın 34. yılında şehitlerimizi anmak için yapacağımız miting, Maraş Valiliği tarafından ‘yasaklandı. AKP’nin valisi, 2010 yılında yaptığımız anmayı hala sindirememiş olacak ki; geçen sene olduğu gibi bu sene de mitingimizi engellemeye çalışıyor. ‘Şehitlerimizi anmamız, unutmadık, unutturmayacağız’ dememiz, AKP’nin işine gelmiyor.


Katliam yapma özgürlüğü var ama şehitlerimizi anma özgürlüğü yok, öyle mi? Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ordunuzu önümüze yığsanız da, Maraş’a kuracağınız, emperyalizmin patriotlarını üzerimize doğrultsanız da şehitlerimizi anmamızı engelleyemeyeceksiniz.


23 ARALIK’TA MARAŞ’TAYIZ!


MARAŞ ŞEHİTLERİ ÖLÜMSÜZDÜR!


ALEVİYİZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ!


 


DEVRİMCİ ALEVİ KOMİTESİ


http://www.kerbela.biz(HABER MERKEZİ)