12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak olan genel seçimin sıcaklığı her geçen gün artarak yükselirken, Kahramanmaraş’ta gözler ise genel seçimin yanı sıra Nisan ayında gerçekleştirilecek olan İl Genel Meclisi (İGM) başkanlık seçimine çevrildi.

4 Nisan 2011 tarihinde yapılacak olan İl Genel Meclis Başkanlığı için heyecan günden güne artarken, “Miadını ve göre süresini dolduracak olan mevcut başkan Ramazan Okumuş’un yerine başkan kim olacak?” sorusu da sabırsız bekleyişe merak katmaya devam ediyor.

Bilindiği üzere, iktidardaki AK Parti’nin İGM’de 33 üyesi var. MHP’den 6, CHP’den 2 olmak üzere toplam üye sayısı ise 41 olarak karşımıza çıkarken, Merkez, ilçe, belde ve köylerin hayati meseleleri bu mecliste tartışılıyor, gündeme geliyor, yatırım programına alınıyor.

Başkanlık için şu ana kadar Av. Metin Doğan’ın ismi yanında, Mustafa Özsoy, ve Cengiz Sezal’ın da adaylığı da kulislerde konuşuluyor. Bu arada Ahmet Arıkan ve Ahmet Göçer’in de (Göçer, telefonda bize; ‘Bugün için adaylığım söz konusu değil, ancak arkadaşlarımın baskısı ve ısrarı söz konusu. İşlerimi rayına oturtursam, destek de alırsam, düşünürüm’ dedi) isimlerinin başkanlık için geçtiği bilgisine ulaşıldı. Göçer’in aday olmaması halinde ise başkanlık için şans ibresinin Ahmet Arıkan’dan yana ağır basacağı gözleniyor.

Ramazan Okumuş’un ise yeniden aday olduğu, konuyla ilgili olarak yakında bir açıklama yapacağı öğrenilirken, başkanlık yarışında şansının yok denecek kadar az olduğu öne sürüldü.

Emekli eğitimci olan Başkan Ramazan Okumuş, gerek partisi gerekse de muhalefet üyeleri tarafından eski aktif başkan Fatih Paköz sonrasında ‘çok çok pasif, memurluktan gelme olduğu için gerektiğinde masaya yumruğunu vuramayan, ılımlı ve mülayim’ bir başkanlık sergilemekle ve makam otosuna binmeyi çok sevmesi nedeni ile hayli eleştiriliyor.

Bakalım ilerleyen günler neler getirecek, hep birlikte göreceğiz. (www.kanal46.com)