KAHRAMANMARAŞ Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Senatosu tarafından yapılan yazılı açıklamada; son günlerde bazı ulusal medya organlarında yer alan ve yönetimin Sütçü İmam isminin değiştirilmesini istedikleri öne sürülen haberlerin her türlü dayanaktan yoksun ve gerçekleri yansıtmadığı bildirildi.

‘Kamuoyuna saygıyla duyurulur’ başlığı ve KSÜ Senatosu imzası ile yayımlanan yazılı açıklamada aynen şöyle denildi:

“Son günlerde bazı ulusal medya organlarında her türlü dayanaktan yoksun olarak Üniversitemiz ismi üzerinde yapılan yanıltıcı haberler Senato üyelerince esefle karşılanmıştır. Çünkü; 11.07.1992 tarih ve 21282 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 03/07/1992 tarih ve 3837 sayılı yasa ile kurulan “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi”nin isim değişikliği ancak Türkiye Büyük Millet Meclisinden çıkarılacak bir yasa ile mümkün olabilir. Kesinlikle bilinmelidir ki, isim değişikliği konusunda bugüne kadar Üniversite Yönetiminin herhangi bir girişimi olmamıştır. Dolayısı ile Vakit Gazetesinin 14 ve 16 Şubat 2007 tarihli nüshalarında öne sürülen “Sütü Bozuk Teklif” başlığı altındaki açıklamaları tamamen kasıtlı ve dayanaksızdır. Üniversite Senatosu olarak, bilim dünyasında saygın bir konuma ulaşmaya çalışan, Yükseköğretim Kurulunun 2006 yılı uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde (SCI+SSCI+AHC) yayımlanan bilimsel yayın sıralamasında tüm üniversiteler içerisinde 14. devlet Üniversiteleri arasında 8. sırada yer alan; ayrıca, Üniversitemiz ile birlikte kurulan üniversiteler arasında 1. sıraya yükselen Üniversitemizden öğrencilerimiz, öğretim elemanlarımız, çalışanlarımız ve Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz onur ve kıvanç duymaktadır. Üniversitemizi asılsız ve dayanaksız iddialarla yıpratma çabalarına Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Senatosu olarak asla izin vermeyeceğimizi, birlik, dirlik ve düzenimizi bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini bir kez daha saygıdeğer kamuoyuna duyururuz.”

KSÜ Rektörü Prof. Dr. A. Nafi Baytorun ise; bazı gazetelerde çıkan haberleri büyük bir üzüntü ile takip ettiklerini belirterek, kendisinin üniversitenin isminin değiştirilmesi yönünde bir yetkisinin bulunmadığını söyledi. (WWW.KANAL46.TV)