İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama seyirci kalmayan Afşinliler, Atatürk Meydanı’nda toplanarak Filistinlilere destek verdi.

İsrail’in yaptığı katliamlara dünyanın her tarafından tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Sivil toplum kuruluşlarının Türkiye’deki yardım kampanyaları devam ederken, ülkenin dört bir yanından İsrail vahşetine öfke mitingleri düzenleniyor ve kınama açıklamaları yapılıyor.

Afşin’de faaliyet gösteren 6 sivil toplum örgütü (Türk Diyanet Vakıf Sen, Şefkatli Eller Derneği, Afşin Ticaret Odası, Diyanet-Sen, Din Görevlileri Derneği ve Eğitim Bir-Sen) Filistin halkına destek vermek için geçen günlerde bir miting düzenledi.

Afşin Atatürk meydanında saat 12:00’da gerçekleştirilen mitinge yaklaşık 3 bin kişi katıldı. İsrail’in yaptığı katliamı gösteren dövizlerin açıldığı; katliamına seyirci kalan ABD ve Avrupa’nın duyarsızlığını anlatan pankartların taşındığı miting yaklaşık iki saat sürdü.

Mitingde bir konuşma yapan Şefkatli Eller Derneği Başkanı Şeref Ertekin, İsrail’in Filistin’de 60 yıldır katliam yaptığını söyleyerek terörist İsrail devletini ve onun yandaşlarını, İslam devleti olup ta bu zulmü destekleyen devletleri Afşinliler olarak lanetle kınadıklarını söyledi.

Mitinginin tertip komitesi başkanı olarak konuşma yapana işadamı Koray Kıraç tüm dünya Müslümanlarının bu katliama seyirci kalmamalarını, Filistin halkına destek vermelerini istedi.

Kıraç konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün dünyamız barut kokuyor. Bugün dünyamız kan kokuyor. İnsanlar; kadın, erkek, çocuk ve masum demeden Siyonist İsrail tarafından katlediliyor. Camiler, okullar, hastaneler ayırt etmeksizin hunharca bombalanıyor. Bütün bu vahşeti yapan İsrail’e, işbirlikçi ABD ve ikiyüzlü Avrupa’dan destek geliyor. Böyle bir vahşet ne birinci dünya savaşında ne de ikinci dünya savaşında görülmüştür. Bugün bu insanlar Gazze’de yaşanan vahşeti dünyaya duyurmak için burada toplandılar. Filistin’deki Müslüman kardeşlerimizin acısını paylaşmak için buradayız. İnşallah bir gün İsrail’in yok oluşunu, Filistin’in devlet oluşunu kutlamaya geleceğiz.”

İlahiyatçı Vaiz Nadir Akyol ise yaptığı konuşmada sahil şehri olan Gazze’nin İsrailliler tarafından lanetli topraklar olarak nitelendirildiğini, onun için bu toprakların Filistin’e bırakıldığını söyledi. Akyol, “1918’de Çanakkale’de yenilen İngilizler yenilinin intikamını alırcasına Gazze’ye saldırdılar. Gazze’de Müslüman Türk askeri vardı. Bir yıla yakın süren bir savaşla Gazze savunuldu. Osmanlı Gazze’de 500 bin şehit vermiştir. Kurtuluş savaşında ise 9 bin şehit verdik. Ecdat Gazze’yi korumak için elinden geleni yapmıştır. Gazze’ye sahip çıkmak demek kendimize sahip çıkmak demektir.”

Gazze’de yaşanan olayların ikiyüzlü batının maskesini yere düşürdüğünü belirten İlahiyatçı Vaiz Nadir Akyol, yaşanan olaylarla bizleri yeniden uyandırdığı için Gazze Müslümanlarına teşekkür ettiklerini söyledi.

Aşırı soğuğa rağmen Afşin Atatürk Meydanında toplanan yaklaşık 3 bin kişi Filistin’de şehit olan Müslümanlar için dua etti. Son olarak gıyabi cenaze namazı kılınan “İsrail’e lanet” mitingi yaklaşık iki saat sürdü. (YEŞİL AFŞİN - www.kanal46.com)