Hiz-But Tahrir öncülüğünde Fatih Cami avlusunda toplanan kalabalık bir grup, hilafetin geri getirilmesi çağrısıyla yürüyüş yaptı. 


Kalabalık, tekbir getirerek Saraçhane Parkı’na kadar yürüdü. Ardından burada bir süre slogan atan göstericiler, daha sonra parkta kurulan platformda taleplerini açıklamak üzere basın açıklaması yaptı.


Burada grup adına açıklamayı yapan Hiz-But Tahrir Türkiye Basın Sözcüsü Mahmut Kar, “Bu açıklama genel olarak İslam ümmetine, özel olarak da güç ve kuvvet ehline yapılan sondan bir önceki çağrıdır. Hiz-But Tahrir sizlere daha önce iki kez çağrıda bulundu. Birinci çağrı 17 Ağustos 1969’da, yani yaklaşık 50 yıl önce gerçekleşti. Bu çağrı İslam’ın fikir ve hükümlerine olan güvenin azaldığına dikkat çekmek için yapıldı. İkinci çağrı 02 Eylül 2005’te, yani bundan tam 10 yıl önce yapıldı. Bu çağrı çok sıcak bir ortamda gerçekleşti. Çünkü ABD ve Batı İslam’a olan güven sarsıntısının Hiz-But Tahrir ve diğer samimi Müslümanlar tarafından bertaraf edildiğini gördü. Müslümanların adım adım hilafete koştuklarını gördü. Bunun üzerine bazen doğrudan bazen ajanlarının eliyle bize olan saldırılarını arttırdı. Buna İslam’a ve Müslümanlara olan kinlerinden dolayı Irak ve Afganistan’daki iç savaşları da eklediler” dedi.



Kanal46


(İHA)

Editör: TE Bilisim