Kahramanmaraş Belediyesi “Trafik Ulaşım Planlaması” projesi uygulaması kapsamında Dr. Mustafa Meydanı'nın 14.08.2007 Salı günü saat 22.00 itibarı ile trafiğe kapatıldığı bildirildi

17 Ağustos Cuma günü düzenlenecek temel atma töreniyle yapımına başlanılacak olan Dr. Mustafa Meydanı Köprülü Kavşak yapımı süresince toplam 90 gün mevcut yol trafiğe kapatılarak trafik akışı belirlenen servis yollarından sağlanacak.

Namık Kemal Mahallesi Dr. Mustafa Meydanı, trafik ulaşım planlaması projesi kapsamında yapımı planlanan Tünel Kavşak inşaatına 17 Ağustos Cuma günü düzenlenecek törenle başlanılacak. Trafik yoğunluğu ve izdiham olmaması için kent merkezinden yeni sanayi istikametine gidecek olan vatandaşların çevre yollarını kullanması, zorunlu durumlarda belirlenen servis yollarının kullanılması gerektiğini ifade eden AKP’li Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, çalışma ile ilgili şunları söyledi:

“Uzun zamandan beri sürdürülen bir çalışmanın nihayetine gelmiş bulunuyoruz. Kentimiz her gün biraz daha büyüyen, her gün biraz daha gelişen bir kent. “Kent içi ulaşımı-Etüdü ve Planlaması” projesiyle Kahramanmaraş ulaşımının geleceği hesaba katılarak, bu kentte bir ilk yapılmaktadır. Proje içerisinde bulunan çalışmalar dâhilinde ilk olarak Kıbrıs Meydanı’nda kavşak düzenleme çalışmaları yapmıştık. Şimdi de Dr. Mustafa Meydanı’nda köprülü kavşak proje uygulamasına başlıyoruz. Allah’tan bir mani olmaz ise; 90 gün sonra burayı inşallah hizmete sunacağız. Bu alandaki çalışmalarımız ise devam edecek. Kahramanmaraş kent merkezi önümüzdeki zaman içerisinde eksikliklerini tamamlayan, yaşam kalitesi her gün artan bir kent olacak.” (ajans 46 - www.kanal46.tv)