Türkiye'nin, NATO'dan talep ettiği ve Almanya'da kabinenin geçen hafta gönderilmesini onayladığı Patriot hava savunma sistemlerinin kurulumu için dün gece Adana'ya gelen Alman ve Hollanda askerleri bu sabah Kahramanmaraş'a gelmek için yola çıktı.


Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir kargo uçağıyla dün gece Adana Havalimanı'na gelen askerler, geceyi İncirlik Hava Üssü'nde geçirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden görevle askerlerin de eşlik ettiği Alman ve Hollandalı askerler bu sabah erken saatlerde İncirlik Hava Üssü'nden ayrılarak kara yoluyla Kahramanmaraş'a gelmek için doğru yola çıktı.


HOLLANDALI ASKERLER DE ADANA’YA GELDİ


Türkiye’de çeşitli bölgelere kurulması planlanan Patriot hava savunma sistemleri için yaklaşık 15 Hollandalı asker de dün gece Adana’ya geldi.


Patriot hava savunma sistemlerini kullanacak Hollandalı askerler, uçakla Adana sivil havaalanına indi. Türk askerlerinin de eşlik ettiği Hollandalı askerler, dış hatlar terminalinde kendilerini bekleyen minibüslere binerek, İncirlik Hava Üssü’ne geçti. Hollandalı askerlerin bir kısmının bu sabah Kahramanmaraş’a geçeceği öğrenildi. Diğer askerlerin ise nereye geçeceği öğrenilemedi. AJANS 46 - İHA