KİPAŞ Mensucat A.Ş.’ye ait ruhsatsız kaçak bina yıkım kararı alınmasına rağmen, “Yıkılmadım ayaktayım” diyor adeta. Aynı şekilde mania alanını ihlal eden Adana Emniyet Müdürlüğünün üst 6 katının yıkımına Adana'da başlandı.


Ne zaman iş dünyasıyla konuşsak, Kahramanmaraş’ın havaalanının küçüklüğünden bahsedip, mutlaka büyütülmesi gerektiğinden uzun uzun bahsederler. Havaalanına büyük uçakların inemediğinden ve düzenli olmadığından dışarıdan iş adamlarının gelmediği ve ticaretin canlanmasına engel olduğunu her fırsatta anlatırlar.


Ve bu konuda da hep siyasiler suçlanır. Suç altın olsa kimse almaz. Ama olan yine Kahramanmaraş’a olur.


Geçen dönemki Belediye Başkanı Mustafa Poyraz tarafından kararı alınan fakat uygulaması yapılamayan ve şimdi de Başkan Erkoç’un sorumluluğunda olan “Kaçak” bina olarak konuşulan yapı hala ayakta…


İlimizde herkesin bildiği KİPAŞ A.Ş, Ferhuş 951 parsel üzerindeki fabrika arsasında, ruhsatsız idari bina inşaatı yapmış, bu ruhsatsız inşaatı belediye personelleri 03.12.2012 tarih 26 cilt 46 sıra numarası ile mühürlemiş ve 3194 sayılı imar Kanunu’nun 32.maddesi hükmü işletilmişti. Daha sonra Kahramanmaraş Belediyesi Encümeni, KİPAŞ Mensucat A.Ş. ye ait inşaat hakkında 31.01.2013 tarihinde 2013/360 no’lu yıkım kararını verdi.


Belediyenin bu kararına karşı, KİPAŞ A.Ş. idari yargıya başvurarak itiraz etmiş ancak İdare Mahkemesi de bu itirazı değerlendirip RET ederek belediyeyi haklı buldu. Bütün bu süreçte yapımına ve inşasına devam edilen hem kaçak, hem ruhsatsız, hem de havaalanının uçak iniş kalkış mânia kontrol yönergesine aykırı olarak yapılan inşaatın vahim durumunu daha önceden haber yapmıştık.


Olayı bilen bazı vatandaşlar bu duruma 'Paranın gücü bende, ne Belediye tanırım nede Hukuk' mu diyor. Diye yorumluyorlar.


Kahramanmaraş Belediyesi İmar Müdürlüğü, İdare Mahkemesinin ret kararından sonra (İ.Y.U.K 28/1 maddesi gereği), Şimdiki başkan Erkoç;


-Kipaş A.Ş tarafından ruhsatsız yapılan bu binayı yıkabilecek midir? Yıkamayacak mıdır?


Not: Bu kadar sorunları kısa sürede çözüp(!)Kahramanmaraş’a “Deniz manzaralı” mezarlık yaptıkları için ilgililere gayretlerinden dolayı teşekkür ederiz(!)


Yani her rengi boyadık, fıstık yeşili eksiğimiz kaldı. Halk böyle söylüyor, böyle yorum yapıyor bilesiniz...


Haber-Yorum