Balyoz soruşturması kapsamında gözaltına alınan Ö. Örnek, İ. Fırtına ve E. Saygun serbest bırakılırken, ikisi emekli 3 paşa hakkında tutuklama kararı verildi.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Serbest bırakılan emekli Org. Fırtına 'Balyoz planı yanlış anlaşıldı. Hukuki yanlışlıkları gidermek için buradaydım. Şimdi aranızdayım' dedi.

Balyoz Planı soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen Tümamiral Semih Çetin, Tuğamiral Turgay Erdağ ve eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi Başkanı emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli ile birlikte 7 muvazzaf subay ile 1 emekli albay tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca sorgulanan Tümamiral Çetin, Tuğamiral Erdağ ve emekli Tuğgeneral Tanyeli, sevk edildikleri İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Böylece, soruşturma kapsamında 3 gün boyunca adliyeye sevk edilen 48 kişiden, 31 muvazzaf ve emekli asker tutuklanmış oldu.

-7 MUVAZZAF SUBAY İLE 1 EMEKLİ ALBAY-

Soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 7 muvazzaf subay ile 1 emekli albay da tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca sorgulandıktan sonra İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen 7 muvazzaf subay ile emekli Kurmay Albay Bülent Tunçay'ın tutuklanmasına karar verildi.

Nöbetçi mahkemeye sevk edilen Albay Mehmet Yoleri ise sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakıldı. (Mynet)