Kahramanmaraş’ta bazı sivil toplam kuruluşları, başörtüsü yasağını devam ettiren Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ) öğretim gören başörtülü öğrencilerin derslere alınmaması nedeniyle, uygulanan yasağı tutanakla tespit ettirdi.

Aralarında Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen, Sağlık-Sen ve İHH yardım Derneği’nin de bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve başörtülü öğrenciler, KSÜ Avşar Yerleşkesi giriş kapısına kadar geldiler. Burada güvenlik görevlilerinin rektörlüğün talimatı üzerine başörtülü öğrencileri okula alamayacaklarını bildirdiler. Bunun üzerine yasağın devam ettiğine dair uygulama tutanakla kayıt altına alındı.

Sivil toplum kuruluşları adına işlemleri gerçekleştiren Avukat M. Yusuf Bülbül, şunları söyledi: “Buraya bayan arkadaşlarımız veya diğer sivil toplum kuruluş temsilcileri herhangi bir eylem yapmak için gelmedik. Burada başörtülü arkadaşlarımızın hukuka aykırı bir şekilde alınamadığını tespit amacıyla buraya geldik. Bu sebeple bir tutanak düzenledik. Bu tutanağa üniversiteye alınmayan arkadaşlar isimlerini yazıp, altına da şahit olan arkadaşların isimlerini yazdılar. Bu tutanağı şikayet dilekçelerine ekleyip savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.Bu yasağın bu şekilde uygulanması hem Türk ceza kanunun ilgili maddeleri gereğince suçtur, hem de anayasanın ihlalidir.Burada üniversite yönetimi açıkça anayasayı ihlal etmektedir. Biz burada mağdur olan başörtülü öğrencilerimize destek vermek için buradayız. Yarın da yasak kalmazsa savcılıkta suç duyurusunda bulunacağız.” Açıklama sırasında Avukat Metin Doğan da hazır bulundu.

Tutanak tespitinde bulunanlar arasında yer alan Eğitim Bir-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Hacı Datlı, yaptığı açıklamada, “Başörtüsü ile ilgili yasal düzenleme yapıldığı halde, buradaki üniversitede yasağın devam etmesine bir anlam veremiyoruz. Oysa rektörler yetkilerini yasalardan alırlar. Dolayısıyla bu yasak kalkıncaya kadar demokratik mücadelemiz devam edecektir” diye konuştu.

Öğleden sonra gerçekleştirilen tespit sırasında başörtülü öğrencilerin içeriye girişlerine izin verilmezken bu durum tutanağa kaydedildi. Kalabalık daha sonra sessizce dağıldı. (Ajans 46- www.kanal46.tv)




NOT: BU HABERİN İZİNSİZ OLARAK KULLANILMASI HALİNDE YASAL İŞLEM YAPILACAKTIR!

(YASAL VE MANEVİ UYARI: Bu sayfada yer alan haber ve fotoğrafların tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Aksine davranış, kanunen cezayı gerektirdiği gibi; aynı zamanda emek hırsızlığıdır ve hakkımızı helal etmiyoruz.)