İzmir'de Star gazetesinin kupürüyle emniyet mensupları hakkında fotokopi belgelerle açılan davada mahkeme, dinleme talep yazılarının asıllarını istedi. Fotokopi veya "Aslı gibidir" yazılı belgelerin gönderilmemesini isteyen İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi, aksi halde görevli hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.


Gazete kupürüyle başlatılan, emniyet mensuplarına yönelik usulsüz dinleme operasyonuyla ilgili davaya devam edildi. Duruşmada, haklarında 10 ile 961 yıl arasında değişen hapis cezaları talep edilen, tamamı tutuksuz 32 polis memurundan 14'ü, iddianamede ismi müşteki olarak geçen Emniyet Müdürü Ömer Aydın ve tarafların avukatları hazır bulundu. Kimlik tespitinin ardından sanık polislerin avukatları, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini talep etti.


Yaklaşık 15 dakika süren duruşma sonunda mahkeme, ara kararını açıkladı. Mahkeme Başkanı Hamdi Çiftçi, emniyet mensuplarının yargılanmasına sebep olan dinleme talep yazılarının asıllarının mahkemeye gönderilmesi için İzmir İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne müzekkere yazılmasına, fotokopi ya da "Aslı gibidir" mühürlü belgelerin gönderilmemesine, akli halde bunu yapan görevli hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Duruşma, Şubat 2016'ya ertelendi.


Sanık polislerin avukatlarından Ali Aksoy, hukukta fotokopi belgelerle yargılama olmayacağını belirterek, "Mahkemenin son kararı, davanın bu aşamaya kadar fotokopi belgelerle geldiğini bir kez daha gösterdi. Bu kadar emniyet mensubu, fotokopi belgelerle mağdur edilmiştir." dedi.