Ölümüyle ilgili iddialar üzerine mezarından çıkarılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın cenazesi, aile yakınlarının katıldığı dini törenle Topkapı'daki mezarına defnedildi.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ölümüne ilişkin iddiaların araştırılması için mezarı açılan ve İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda incelenmesi tamamlanan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşı, sabah saatlerinde yeniden toprağa verilmek üzere alındı.


2 Ekim’de mezarından çıkarılan 8. Cumhurbaşkanı Özal için uzmanların ölümüne ilişkin zehirlenme iddialarıyla ilgili bulguların belirlenmesi için yaptığı çalışmalar dün tamamlandı. Merhum cumhurbaşkanının naaşı saat 09.40’da Adli Tıp Kurumu’ndan tören mangası ile birlikte alınarak, Anıt Mezar’a götürüldü. Naaşının büyük bölümünün bozulmadığı belirtilen Özal için düzenlenen dini törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra vatandaşlar katıldı.


Bu sabah Adli Tıp Kurumu'ndan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yetkililerine teslim edilen Özal'ın naaşı, güvenlik önlemleri altında Anıt Mezar'da toprağa verildi. İHA