Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, THY iptal ettiği Ankara – Kahramanmaraş Uçak seferinin kurbanı oldu.


Ak Parti Gurup başkan vekili Mahir Ünal’ın girişimi ile bir süre önce sabah saat 06.45 de Kahramanmaraş’tan Ankara’ya giden THY uçağı gece saat 23.30 da da Ankara’dan Kahramanmaraş’a haftanın 7 günü geliyordu..


Ankara uçak seferleri, vatandaşların yanı sıra milletvekillerinin de işine yarıyordu. THY'nin 2 ay önce uçak seferlerini önce haftada 4 güne düşürmesi, daha sonra haftada 2 güne düşürmesinin ardından, son dakika iptalleri vatandaşı canından bezdirirken, Ankara’ya yetişmeye çalışan ilk kurban ise Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç oldu.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un iftar yemeğine katılan oradan da Aksu TV de canlı yayında çalışmalarını anlatan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, yorgun ve uykusuz olarak kendi aracı ile Ak Parti’nin gurup toplantısına katılmak üzere Kahramanmaraş’tan Ankara’ya giderken, Kırıkkale yakınlarında aracının bir kamyona arkadan çarpması sonucu ağır şekilde yaralandı.


Mayıs ayı sonu itibari ile Devlet Hava Meydanları verilerine göre Türkiye’nin en çok yolcusu artan 4. Havaalanı olmasına rağmen THY uçuşları iptal etmesi akıllara zarar olarak görülüyor..


TABLO KABARIK


Kahramanmaraşlı Adana ve Gaziantep hava alanına uçağa yetişmek için bugüne kadar, iş adamı, gurbetçi olmak üzere 100’ün üzerinde vatandaşını trafik kazası kurbanı olarak kara toprağa verirken, bir o kadar kişide yaralandı.


THY Kahramanmaraş’a uçak seferi koymamak, konanları en kötü saatte uçurarak Kahramanmaraşlıları, Gaziantep ve Adana’ya mahkum etmesi sebebi ile her hafta bir kaza haberi geliyor..


Kahramanmaraşlılar, Gaziantep ve Adana hava alanı yanında, Hatay, Kayseri ve Malatya hava alanlarından yurt içi ve yurt dışı uçuşlarını yapıyorlar..


Bugün için Kahramanmaraş İstanbul seferi saat 12.40 da yapıldığı için iş adamı ve yurt dışına gideceklerin işine yaramıyor, Kahramanmaraşlılar İstanbul ve Ankara’ya sabah erken gidiş, gece dönüş şeklinde uçak seferi istiyor..


Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ölümden döndüğü kaza bir ders olurda THY Kahramanmaraş Ankara uçak seferlerini yeniden başlatır diye bekliyoruz..


Haber-Yorum: Bekir DOĞAN