Kahramanmaraş’a kurulması planlanan patriot savunma sistemlerinin yer tespiti için ölçüm ve incelemelerini sürdüren NATO heyeti, 3. günde de Gazi Kışlası’nda teknik incelemelerini sürdürüyor.


Türkiye'nin, NATO'dan talep ettiği ve Almanya'da kabinenin geçen hafta gönderilmesini onayladığı patriot hava savunma sistemlerinin kurulumu için Kahramanmaraş'ta bulunan ve Alman ile Hollandalı askerlerin yer aldığı heyette bulunanlardan bazıları Adana'ya gitti, bir kısmı da Gazi Kışlası'nda teknik incelemelerini sürdürdü.


Kente önceki gün Adana’dan karayolu ile gelen ve çeşitli temaslarda bulunan heyettekilerden bazılarının sabah erken saatlerde konakladıkları otelden otobüsle Adana'ya hareket ettiği öğrenildi.


Kentte kalan ve temaslarını sürdüren heyettekilerden bir bölümü ise yine Gazi Kışlası'na geçti. Heyetin kışlanın üst bölümündeki arazide teknik inceleme yaptığı görüldü.


Bu arada Gazi Kışlası'nda heyeti takip eden basın mensuplarının görüntü alması üzerine askeri yetkililer uyarıda bulundu. Heyeti takip eden gazetecilerden basın kimlikleri istenerek isimleri, görevli oldukları kurumları ve araçlarının plakalarının kayıtları yapıldı.


Kentteki sağlık incelemelerini tamamlayan bir grup askerin ise Kahramanmaraş’tan ayrılarak İskenderun’a gittikleri öğrenildi. Gruplara ayrılan heyetin bir kısmının elektrik dağıtım firması AKEDAŞ ile Türk Telekom’da, bir kısmının ise kentteki otellerde incelemelerde bulunduğu öğrenildi.


39 Alman, 15 Hollandalı ve 20 Türk askerin bulunduğu NATO heyetinin yarın çalışmalarını tamamlayarak kentten ayrılması bekleniyor.


Öte yandan diğer bir grubun da hastane ve otellerle ilgili bilgi aldığı öğrenildi. Bu arada heyetin otel rezervasyonunun Cuma gününe kadar olduğu ve duruma göre uzatılıp uzatılmayacağının kesinlik kazanacağı öğrenildi. (AJANS 46 - AA - İHA)