Kahramanmaraş Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nde de ‘oy’ mesaisi yaşanıyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın, nüfus cüzdanlarında T.C. kimlik numarası bulunmayan vatandaşların 29 Mart Yerel Seçimlerinde oy kullanamayacağını açıklamasının ardından, vatandaşlar İl Nüfus Müdürlüklerine akın ederken bu yoğunluktan Kahramanmaraş ta nasibini aldı.

Seçime kalan sürenin giderek azalması üzerine bu gün sabah saatlerinden itibaren Kahramanmaraş kent merkezi ile merkeze bağlı köy ve beldelerde yaşayan vatandaşlar İl Nüfus Müdürlüğü’ne gelerek nüfus cüzdanlarını yenilemek için uzun kuyruklar oluşturdular.

Bazı vatandaşlar, oy kullanmanın vatandaşlık görevi olduğunu belirtirken, bazı vatandaşlar ise sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermek için sandığa gideceklerini söylediler. Nüfus cüzdanlarını yenilemenin kendileri için biraz da olsa yorucu olduğunu dile getiren vatandaşlar, ancak uygulamayı doğru bulduklarını ve her vatandaşın nüfus cüzdanında TC kimlik numarasını bulundurması gerektiğini ifade ettiler.

Nüfus memurları vatandaşları bazı konularda da uyarırken, nüfus cüzdanlarını 29 Ekim 2000 tarihinden önce alan vatandaşların, iki resim ile birlikte ikametgâh ilmühaberi belgesi getirmelerinin zorunlu olduğunu belirttiler.

Memurlar her kimliğin ortalama 3 ila 5 dakika arasında değiştiğini belirtirken, yoğunluğun bu hafta sonuna kadar devam edeceğini kaydettiler. (www.kanal46.com)



YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...