Kahramanmaraş 19. Dönem Milletvekili Ökkeş Şendiller, 1978 yılında meydana gelen ve 111 kişinin yaşamını yitirdiği ‘Maraş Olayları’nın 32. yıldönümünde kentte ilk kez düzenlenen anma etkinliği nedeni ile meydana gelen gerginliklerin sorumlusu olarak kendisini gösteren Ülkü Ocakları'na sert cevap verdi.

Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından Hafız Ali Efendi Meydanı’nda 19 Aralık Pazar günü yapılan anma etkinliği sırasında meydana çıkmak isteyen öfkeli gruba polis ekipleri izin vermezken, yetkililerin talebi üzerine Trabzon Bulvarı üzerine geldiğini belirten MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı da gergin grubu sakinleştirmek için yoğun gayret göstermişti.

Bu arada irtibat bürosu Valilik karşısında bulunan ve Kahramanmaraş Olaylarının 1 No’lu sanığı olarak yargılanmasına rağmen beraat eden ve daha sonra 19. dönem Kahramanmaraş milletvekili olarak görev yapan Ökkeş Şendiller de bürosunun balkonundan öfkeli grubun Valilik binası önündeki gerginliklerini takip etmişti.

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Şeker ise, olayların ertesi günü beraberinde bir grup ülkücü ile Trabzon Bulvarı üzerindeki Ökkeş Şendiller’in irtibat bürosunun önüne gelerek yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:

“Dün burada bir komutan edası ile balkondan vatandaşları ve gerginlikleri izleyen Ökkeş Şendiller, bir müdahalede bulanmamıştır. Bu olayların sorumlusu Ökkeş Şendiller ve onun gibi düşünenlerdir. Artık ülkücü gençliği bu tip olaylara malzeme olarak kullanmasınlar. Sembol olarak bozkurt işareti kullananların, bu sorumluların bir an önce bulunması ve gereken cezalarının verilmesini istiyoruz. Hiç kimsenin toplumun huzurunu bozmaya hakkı yoktur.”

Şeker’e eşlik eden Ülkücü grupta yer alanlar ise; “Provokatörler defol, huzur bozanlar defol. Ökkeş provokatörler defol” şeklinde sloganlar attı.

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları’nın kendisini suçlayan bu açıklaması üzerine; bulunduğu Ankara’da “Suçluluk kompleksinin aşağılık hezeyanları” başlıklı yazılı bir açıklama yapan Şendiller aynen şunları kaydetti:

“ŞAHSIMA AİT İRTİBAT BÜROMUZ MİTİNG ALANINA YAKLAŞIK 1 KM. MESAFEDEDİR”

“Bilindiği gibi Kahramanmaraş olaylarının 32. yılında Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından, “anma etkinliği” adı altında bir miting düzenlenmiştir. 19 Aralık 2010 tarihinde Kahramanmaraş Müftülük Meydanı’nda yapılan mitinge, Kahramanmaraş’lı Alevi vatandaşlarımız itibar etmemiş… Daha çok dışarıdan getirilen yaklaşık bin kişinin katılımı sağlanabilmiştir. Geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı miting devam ederken, daha çok gençlerden oluşan bir grup mitingi ve izin verilmesini protesto etmiştir. Protestocu grup daha sonra bir kısım işaretler yaparak, sloganlarla valilik önüne kadar gelmiş ve oradan dağılmışlardır. Bu gençleri dağıtmak için Emniyet Müdürü, MHP İl ve İlçe Başkanları da vilayet önünde konuşmalar yaparak gayret göstermişlerdir. Netice olarak, 32 yıl sonra Kahramanmaraş’ta ilk defa düzenlenen miting sağduyunun ve Kahramanmaraşlının gösterdiği olgunlukla sona ermiştir. Böylece kanlı bir karışıklık bekleyen malum zihniyetin beklentisi ise boşa çıkmıştır. Şahsıma ait irtibat büromuz miting alanına yaklaşık 1 km. mesafededir. Vilayet binasının karşısında olduğu için, birkaç arkadaşımızla birlikte, valiyi protesto eylemini büromuzun balkonundan izleme imkânı bulduk.”

“AKIL, İZAN VE AHLAK DIŞI EYLEM”

“20 Aralık 2010 Pazartesi günü, biz Kahramanmaraş’tan ayrıldıktan sonra Ülkü Ocakları’na bağlı bir grup irtibat büromuzun önüne gelerek, sözde bir basın açıklaması yapmıştır. Akıl, izan ve ahlak dışı saçmalıklarla dolu olan bu ihanet bildirisi maalesef Ülkü Ocakları İl Başkanı tarafından okunmuştur. Bildiride, “bozkurt işareti yaparak mitingi protesto eden gençlerin kendileriyle bir ilgisinin olmadığını, bu olayların sorumlusunun Ökkeş Şendiller ve onun gibi düşünenler olduğunu, dün bürosunun balkonundan bir komutan edası ile vatandaşları ve gerginlikleri izleyen Ökkeş Şendiller’ in bir müdahalede bulunmamıştır, artık ülkücü gençliği bu tip olaylara malzeme yapmanın kimseye faydası yoktur, kimsenin hakkı da yoktur” gibi akıl ve vicdan dışı ifadeler kullanılmıştır.

“OLAYLARI BALKONDAN SEYRETMENİN PROVOKATÖRLÜK
OLDUĞU NEREDE GÖRÜLMÜŞTÜR?”


“Kendi içinde bile bütünlüğü olmayan, ne demek istediği dahi anlaşılmayan bu saçmalıklar düz bir kâğıttan okunurken, ne dediğinden habersiz güruh ise “Ökkeş provokatörler defol” gibi sloganlar atmıştır. Bizim balkondan olayları izlediğimizi görüp, olaylara müdahale etmemizi isteyen zihniyet, bizi provokatörlükle suçluyor. Biz, tanımadığımız, sokakta toplanmış gruba nasıl müdahale edebiliriz? Biz güvenlik gücü müyüz? Böyle bir görevimiz mi var? Bu nasıl bir mantık? Olayları balkondan seyretmenin provokatörlük olduğu nerede görülmüştür? Provokatörlük sokakta olur! Varsa, bunları güvenlik güçleri tespit edecektir. Siz önce bu zırvalamaların ve telaşınızın izahını yapmalısınız. Hamd olsun, bu kutsal mücadelemizde, ne kullanıldık, ne de bir tek Ülkücü’ nün kullanılması gibi aşağılık bir harekete müsaade ettik. Son zamanlarda bu “kullanılma” tabiri maalesef bir kısım aşağılık ve döneklerin sloganı olmuştur.”

“PROVOKATÖR SUÇLAMASI BİR İFTİRADIR”

“Provokatörlük (kışkırtıcı ve karıştırıcı) adi ve alçakça bir saldırıdır. İftiracılar, iddialarını ispatlamazsa, şerefsiz ve müfteridir. Büromuzun önünde yapılan bu adi saldırıyı “cahil cesareti” olarak değerlendirmemiz beklenmemelidir. Esas provokasyon olarak görülmesi gereken, bu eylemin adıdır. İhanetin adı bu değilse nedir? Bu eylem bizi üzdüğü kadar, kardeşlik, iman, izan ve dava birliğine saygısı olan herkesi üzmüştür. Bu adi tertibi ülkücü hareketin iman pınarından bir tas su içmiş olanların yapamayacağına inancımız tamdır. Ancak, bu alçaklığı yapan sorumlulardan yukarıdaki yetkililerin hesap sormasını bekleme hakkımızın olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Bu saldırı, Ökkeş Şendiler İrtibat Bürosu’ndan ve yapılan çalışmalardan kimlerin huzursuz olduğunu da ortaya koymuştur. Bizim muhatabımız elbette kullanılan maşalar olamaz. Ortaya çıkıp yiğitçe mücadele edemeyen ve maşaların eline o paçavrayı tutuşturan kirli elleri de biliyoruz. Milletin değerlerinden ve Nizam-ı Âlem davasından uzaklaşıp siyasette dibe vuran beceriksiz zihniyetin iç çekişmelerini örtme hesaplarına kargalar bile güler. Bugüne kadar Ökkeş Şendiller ve dava arkadaşlarına (verdikleri ulvi mücadeleden dolayı) düşmanlık edenler, vatan hainleri, bölücüler ve Kahramanmaraş düşmanları olmuştur. Ancak son gelişmeler “acaba roller değişiyor mu?” sorusunu akıllara getirmektedir. Sonuç olarak; geçmişte yaşanmış acıları hücrelerine kadar hissetmiş bir nesil olarak, hain tertipleri aziz milletimize ve gençliğimize (tecrübelerimiz ışığında) anlatmaya devam edeceğiz. Allah, birliğimizi, beraberliğimizi ve huzurumuzu bozmasın. Milletimize ve kamuoyumuza saygı ile duyururuz.” (ANKARA / www.kanal46.com)