Emperyalist güçlere karşı kendi imkanı ile savaşarak düşmanı bağrından atan Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 99’uncu yılı büyük bir coşku ile kutlandı. Bu seneki kutlamalara, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kahramanmaraş Milletvekilleri, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, kent protokolü ve halk katıldı.

“İstanbul Çekmeköy’de Askeri Helikopterin düşmesi sonucu şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet ailelerine sabır diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun” diyerek söze başlayan Fuat Oktay: “Kahramanmaraş’ın vatan memleket, istiklal ve bayrak sevdalısı yiğit insanları, sizleri muhabbet ve özlem ile selamlıyorum. Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yılı kurtuluş bayramımız kutlu olsun. Tarihten bu yana bizler için gurur vesilesi olmuş kahraman şehir Kahramanmaraş’ta sizler ile bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu bir kez daha ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu

İNSANIN YOLU ÖYLESİNE MARAŞ’A DÜŞMEZ

Oktay şöyle konuştu: “Kahramanmaraş’ın yetiştirdi güzel adam Rasim Özdenören; ‘İnsanın yolu, tesadüfen Maraş’tan geçmez diyor’ Maraş’a ancak bile isteye gidilir. Özdenören’in dediği gibi bizimde yolumuz bile ve istiyse geçti. Özdenören’in dediği gibi bizim de yolumuz bugün buraya düştü. Birde Kahramanmaraşlı kardeşlerimiz ile buluşmak, 99’uncu yılında bu ruha ortak olmak için bile isteye sizler ile kucaklaşmaya geldik.

Kahramanmaraş’ın kurtuluş mücadelesi bir destandır. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, ‘Ah o yirminci asır yok mu, o mahlûk-i asîl, Ne kadar gözdesi mevcûd ise, hakkıyle sefîl’ diyerek ifade ettiği devletler yirminci yüzyılın başında Osmanlı topraklarına yıkma, bozma ve yok etme amacıyla gelmişlerdir. Ancak onların oyununu bozacak hesap etmedikleri bir şey vardı. Kahraman ve aziz milletimiz. Türk milletinin mayası sağlamdır. Tam artık bitti denilirken, hiç hesaba katılmayan bir yiğit çıkar ve omuzlayarak milleti istikbale çıkarır. Türk 15 Temmuz’da ki gibi ruhuyla ve bedeni ile çıkar tek dişi kalmış işgalcilere karşı. Seyit Onbaşların, Sütçü İmamların, Ömer Halis Demirler ve isimsiz nice kahramanlar yatar yüreklerimizde”

ACI SONDAN KAÇAMAYACAKLAR

Fuat Oktay açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Kahraman ecdadımızın torunları olarak İHA'larımızla, SİHA'larımızla, F-16'larımızla, tanklarımızla, toplarımızla, en önemlisi sarsılmaz imanımızla terör örgütlerini ve onların arkalarındaki şer odaklarını çökertmek için inançla ve inatla mücadele ediyoruz.

ASLA GÖZ YUMMAYACAĞIZ

Güney sınırlarımızda tehdit oluşturmaya çalışan teröristler de kendilerini bekleyen acı sondan kaçamayacaklardır. Sınırlarımızın güvenliği onurumuzdur ve buralarda terör yuvalarının konuşlanmasına asla göz yummayacağız. Birileri kalkıp dar açıdan çekilen bir fotoğraf üzerinden bizim değerlerimize olan saygımızı sınamaya kalkmasın”

100’ÜNCÜ YIL ETKİNLİKLERİMİZ DAHA İYİ OLACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılında daha geniş kapsamlı bir kutlama yapacaklarını belirterek: “Her yıl bilincimizde yeniden yeşerttirdiğimiz ve yeniden hatırladığımız, bir ruhu çocuklarımıza tefahhus etmesini işarettir. Yaptığımız etkinliklerin ve Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 99’uncu yılını ki inşallah 100’üncü yılında arifesindeyiz. 100’üncü yılı daha özel kutlayacağız. Bugünden 12 şubattan 15 Temmuz’a selam olsun. Çünkü 12 Şubat’ın ruhu ile 15 Temmuzun ruhu aynı ruhtur. Yine, Sütçü İmam’dan Ömer Halis Demir’e selam olsun. Çünkü Sütçü İmam’ın ruhu ile Ömer Halis Demir’in ruhu aynı ruhtur.

SORUMLULUKLARIMIZIN FARKINDAYIZ

Bu şehirde bu şehrin evlatları olarak, sorumluluklarımızın farkında olarak şunu bir kez daha hatırlamalıyız. Bu ruhun bir siyasi görüşü yok. Bu ruh, bu topraklara ait olmanın bu mukaddesata, bu inanca ait olmanın ve bu inancın çocukları olmanın, yerli ve milli olmanın bilincimizde dik bir tutulmasıdır. O yüzden bugün sadece bir şeyi bilir ve bir şeyi hatırlarız. Biz bu ülkeye aşığız. Biz bu şehre aşığız. Bu şehir düşman işgaline uğradığında, Halep’te benim şehrim düşman işgali altındayken ben burada duramam deyip ve Kahramanmaraş’ın kurtuluşunu koordine ve organize dene ruhu şar olsun Arslan Bey’in durduğu yendeyiz” dedi

DESTAN YAZILDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise şöyle konuştu: “Onur günümüzün 99’uncu yıl dönümünü büyük bir mutlulukla ve huzur içinde kutlamanın bahtiyarlığını yaşamaktayız. Milletimizin bekası için vatanımız için, al yıldızlı al bayrağımızı için, onurlu bir duruş göstermenin 99’uncu yıl dönümünü kutluyoruz. Bugün o onur gününde, gözlerini kırpmadan, canlarını ortaya koyan, kanları ile bu aziz vatanı koruyan kahraman ecdadımı minnetle şükran ile selamlıyorum. Bundan tam 99 yıl önce burada, bu kahraman şehirde büyük bir destan yazıldı. İman dolu bir topluluk ile dünyanın en güçlü ordularından bir tanesini büyük bir bozguna uğrattı. O gün ölüm günüydü. O onur gününde 7’den 70’e bu şehrin tüm insanları, tüm kesimleri tarihin altın harfleri ile yazacağı, bir duruş gösterdi. Onlar o gün bize çok önemli bir emanet bıraktı. Özgürlüğümüzü bıraktılar. Bu aziz vatanı bıraktılar. Al yıldızlı al bayrağımızın kıyamete kadar özgürce dalgalanmasını bıraktılar

KAHRAMANMARAŞ BİR BAŞKADIR

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’da şunları dile getirdi: “Gerçekten Anadolu’nun dört bir yanından değerlerimize yönelik, bayramlarımıza yönelik, kahramanlık yönelik kutlama yapıyoruz. Ama Kahramanmaraş bir başkadır. Kahramanmaraş’ın 7’den 70’e yaşlısı e genci ile büyük ecdadını seviyor ve onunla gurur duyuyor. Bugün de 99’uncu yılında Kahramanmaraş’ın emperyalistlerden kurtulmasının yıl dönümünü en güzel şekilde tezahür ettiriyor. Kahramanmaraş demek, Anadolu’nun kalbi ve ruhu demek”

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kımızı şeritli istiklal madalyasını Türk Bayrağına taktı. Törene katılan çetelerin, askerlerin geçişleri sonrası program son buldu.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: TE Bilisim