İncelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Orgeneral Başbuğ, Hakkari Dağlıca baskınında yaralanan ve gösterdiği cesaret ve kahramanlıktan dolayı Türk Silahlı Kuvvetleri üstün cesaret feragat madalyası ile taltif edilen Piyade Asteğmen Hüseyin Denizdurduran ile bir süre görüştü. Orgeneral Başbuğ burada yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Kurtuluş Savaşı’nda, İstiklal Savaşı’nda Kahramanmaraş’ın çok özel bir yeri vardır. İstiklal Savaşı’mızın başlangıcında Kahramanmaraş’ın halkı işgalci güçlere karşı çıkararak bu güzel şehirden uzaklaştırmıştır, atmıştır. Belki de dünyada ikinci bir örneği bulunmayan bir kahramanlık olayıdır. Bundan dolayı da bu kent İstiklal Madalyası ve kahramanlık ünvanı ile ödüllendirilmiştir.

Kahramanmaraş’ın tarihinin kahramanlıklarla dolu olduğunu hatırlatan Başbuğ, “Şu anda Kahramanmaraş’ın son çıkarttığı bir gazi de sizinle beraber. Teğmen Hüseyin Denizdurduran, Dağlıca’da devam eden mücadelede olayda görevini bir hakkın yapan kahramanlardan bir tanesidir. O çatışma esnasında kendisi yaralandı. Ve Ankara GATA Hastanesi’ne getirilmişti. 26 Ekim günü kendisini ziyaret etmiştim. Ziyaretim esnasında çok duygulu bir an yaşadık. Kendisi bana iyileşir iyileşmez görevine geri döneceğini söyledi. İşte Türk insanının mayası bu. Biz bu maya ile ayakta duruyoruz. Bu maya her şeyden önce bizim gurur kaynağımız. Hüseyin’in burada gösterdiği kahramanlık, görevindeki başarı inancı elbette bizleri gururlandırdı.

Kahramanmaraş kahramanlar yetiştiren bir vilayetimiz. İşte son yetiştirdiği kahraman da işte burada yanımızda.

Her zaman söylüyoruz TSK bu bölücü, kanlı bölücü terör örgütü ile olan mücadelesine bu gördüğümüz davranışlar bizim kararlılığımızı daha da artırıyor. Bu mücadelede TSK dünden daha fazla kararlı. Bundan daha fazla cesarete sahip olarak bu bölücü terör örgütü ile olan mücadelesine devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Zaten 2007 yılında bölücü terör örgütü ile mücadelede elde edilenler, 2008 yılındaki Şubat ayında icra etmiş olduğumuz sınır ötesi harekatı. Hava harekatları ki dün akşam da yine bir çok başarılı hava harekatı Kandil bölgesine icra edildi. Tabi yurt içindeki terörle mücadelede bu yıl içinde gerçekten bir çok alanda başarılı sonuçlar aldık. Bu kapsamda açıkça ifade edebilirim ki bugün terör örgütü büyük şaşkınlık ve telaş içindedir. Derlenip toparlanmaya çalışıyor o gayrette. Örgüt üzerinde kararlı ve netice alıcı baskılarımız sonuna kadar devam edecektir. Bunu da bu vesile ile ifade etmek istiyorum.

Hüseyin Denizdurduran TSK üstün cesarete ve feragat madalyası alan 12. yedek subay. Bu da çok önemli.

Ziyarette duygularını dile getiren Hüseyin Denizdurduran, bazı şeyler para ile pulla satın alınmaz şeyler. Sağolsunlar komutanlar buraya kadar ziyaret ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bunu da ömür boyu unutmayacağım. TSK’ya başarılar diliyorum. Allah-u teala onların yardımcısı olsun. Ben elimden geleni yaptığımı gibi bundan sonra komutanlarımız da yaparlar. Bu zamana kadar da yaptılar."