Silahlı saldırıya uğrayan Tunceli Ovacık başsavcısı Murat Uzun vefat etti. Silahlı saldırıya uğrayan Tunceli Ovacık başsavcısı Murat Uzun bütün uğraşlara rağmen kurtarılamadı.


CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN SAVCI UZUN'UN AİLESİNE TAZİYE MESAJI


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde uğradığı saldırıda ağır yaralanan Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'un hayatını kaybetmesi dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı.


Cumhurbaşkanı Gül, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde uğradığı saldırıda ağır yaralanan Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'un hayatını kaybetmesi dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayımladı. Gül, mesajında şunları kaydetti:


"Dün uğradığı saldırıda ağır yaralanan Ovacık İlçesi Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'un hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.


Acımız büyüktür. Milletimizin ve yargı camiasının başı sağolsun. Bu alçakça saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyorum. Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'a yönelik bu menfur saldırıyı gerçekleştirenler, devletimizin ve milletimizin güçlü iradesi karşısında amaçlarına ulaşamayacaklar, adalet önünde mutlaka hesap vereceklerdir. Terör eylemleri, ülkenin her köşesinde fedakarca görev yapan, hukuk devleti ilkesinden taviz vermeden Türk milleti adına adalet dağıtan yargımızın değerli mensuplarını asla yıldıramayacaktır. Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'a Allah'tan rahmet diliyor, kederli ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum."


BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN SAVCI UZUN'UN VEFATINA İLİŞKİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve bugün hayatını kaybeden Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'un vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı.


Başbakan Erdoğan, yayımladığı mesajda şunları kaydetti:


"Tunceli'nin Ovacık ilçesinde maruz kaldığı menfur saldırıda ağır yaralanan Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'un kaldırıldığı hastanede bugün hayatını kaybettiğini büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Adaletin tesisi uğruna görevlerini her koşulda fedakarca yerine getiren yargı mensuplarımızı hedef alan, aziz milletimizi de derinden üzen bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Merhum savcımız Murat Uzun'a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve yargı camiamızın tüm mensuplarına sabır ve metanet diliyorum." İHA