Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Kenan Gürsoy'u kabul eden Papa 16.Benedictus Türkiye'nin ilerleyen bir ülke olduğunu ancak Türkiye'de kilisenin tam anlamıyla özgür olmadığını söyledi.

Papa, "Türkiye doğu ve batı arasında köprü vazifesi gören bir ülke. Barış ve istikrar adına pek çok adımlar atıyor. Türkiye'de Katolik Hristiyanlar Anayasa tarafından korunan inanç özgürlüklerinden dolayı ülkenizde rahatça yaşıyorlar, fakat bu özgürlükler tam değil. Katolik Kilisesi halen Türkiye'den yasal tanınma bekliyor" diye konuştu.

Papa İstanbul'daki "Saint George" ve "La Paix" hastanelerini destekleyen hükümete de teşekkür ederek, "Katolik vatandaşlar halka sağlık hizmetleri verebildikleri için çok mutlular" dedi.

Büyükelçi Gürsoy görüşmede Papa'ya Türkiye'nin tam üye olması halinde Avrupa Birliği'ne yapacağı katkılardan bahsederken, 16. Benedictus Avrupa adını anmadan "Türkiye ile 50 yıllık karşılıklı ilişkilerimiz, ortak ilgilerimiz var. Bu ilişkilerin daha derinleşmesi ve işbirliğimizin daha da genişlemesini umuyorum" dedi. (Mynet)