Terör örgütünün 3 numaralı ismi Mustafa Karasu'dan ilginç açıklamalar..Karasu ABD'ye de meydan okumayı ihmal etmedi.

ÖCALAN ÖRGÜTÜ YÖNETEMİYOR

Dünyanın neresinde illegal bir örgütün lideri tutuklu bulunduğu cezaevinden örgütü yönetiyor? Böyle bir şey olabilir mi?

Olabiliyormuş demek. İllegal örgütüz evet. Ama Apo yakalandığı zaman çatışma çok daha fazla şiddetlenebilirdi. Ama açıklamalarıyla ortamı yumuşattı. Belki sonuç olarak örgüt güçlerini geri çekerek liderinin idam edilmesinin önüne geçmiştir. Bir mahkûmu yakınları ve avukatlarıyla hiç görüştürmemek olmaz. Türkiye AB’ye aday. Görüştürmeme olursa faturası yüksek olabilir.

KERAMET BİZDE

Basit bir örnek vereyim. Ermenistan, Irak, İran, Suriye, Yunanistan, Bulgaristan düşmanımızdı. Şimdi hepsi de dost.

Aslında çok fazla bir şey değişmedi. Niye değişmedi? Ne oldu biliyor musunuz? Bakın Suriye’den Apo çıktı Suriye ile öyle ilişki kuruldu. İran ile Yunanistan ile ilişkiler Kürt karşıtlığı üzerinden bizim üzerimizden gelişti. Yani biz yakalanınca o zaman ABD Türkiye’yi anlaştırdı. Herkesi anlaştırma politikası mümkün olamaz. İran, İsrail, ABD, Suriye, Irak ve Rusya’yı hepsini bir araya getireceksin hepsi de dost olacak mümkün mü?

JETLER BOMBALAYINCA KUZEY IRAK’TAKİ KÖYLERDE SAKLANIYORLAR

İşte PKK’lıların zaman zaman saklandığı köylerden biri... Kandil’de ve Sidekan’da dünya gerçeklerinden oldukça uzak bir hayat süren PKK militanları, kendilerine ezberlettirilen cümleleri tekrar ediyor. Türkiye’de Kürtlerin özgür olmadığını iddia eden militanlar, asıl esareti dağda yaşıyor. Zira başlarındaki sorumlularının izni olmadan adım atamıyor, yiyemiyor, içemiyor. Dahası isminin ne olduğunu bile söyleyemiyor. Çünkü konuşamıyor

AMERİKA’YA DA MEYDAN OKUDU

Amerika bölgeye karakol yapacakmış sanırım ihale edilmiş. Sizin bilginiz var mı konudan. Yolda gelirken bazı örgüt mensupları Amerikalıları bölgeye sokmadıklarını söylediler. Doğru mu bu? İran sınırında bir ara öyle söylediler ama doğru mu yanlış mı bilmiyorum.

280 tane yapılacakmış hem Türkiye hem de İran sınırına boydan boya. Buraya yapamaz. Bizi kovarsa ancak öyle yapar. Bizi çıkarmadan nasıl yapacak?

Anlaştınız mı Amerika’yla? Bizi kovarsa ancak öyle yapabilir derken sanki bir garantiniz varmış gibi konuşuyorsunuz. Kimseyle bir anlaşmamız yok.

Peki nasıl böyle bir şey söyleyebiliyorsunuz? Koskoca Irak’ı işgal etmiş bir devletin size mi gücü yetmeyecek?

Bilemem yani yeter mi, yetmez mi? Sorun güç yetip yetmemesi değil. ABD bazı yerlere gidiyor mesela Somali’ye gitti zor kaçtı. Bu gücün yetip yetmemesi sorunu mudur yani?

Tehdit mi ediyorsunuz Amerika’yı? Siz Amerika için bir tehdit misiniz?

Hayır tehdit değiliz. Ama bizim varlığımıza yönelik olursa biz herkese karşı direniriz

Ama bunu söylerken çok ciddi argümanlarınız varmış gibi tehditvari konuşuyorsunuz.
Kimseyi tehdit etmiyoruz.

Anlaşmanız mı var?

Yok ama ABD bir güçse biz de burada bir gücüz. Bizim de halkımız var topraklarımız var.

ABD ile mücadele edecek kadar bir güç müsünüz?

Yani şimdi şöyle değil. ABD dünyanın imparatoru da her tarafa hakim olacak diye bir şey yok. Böyle bir şey mümkün mü?

PARAN VARSA BARZANİ’Yİ AŞARSIN

Savaşmasalar bile lojistiğinizi kesmezler mi?

KDP ile savaştığımızda ihtiyaçlarımızı gideriyorduk. Bakın bu güneyde paranız olsun, Barzani başta olmak üzere, karısı, oğlu ve kızından bile erzak alabilirsiniz. Kapitalizm böyle bir şey.

Türkiye, “bu meseleyi çözmek istiyorsan neden silaha başvurdun diyor?

Türkiye, Kürtler üzerinde zorla egemenlik kurmuş. Bu demokratik bir yönetim değil. Otoriter, baskıcı ve Kürtlerin haklarını gasp eden bir yönetim var. Demokratik bir Türkiye içinde birlikte yaşamaktan yanayız. Böyle olursa ülkenin yasa ve anayasasına uymaktan da yanayız.

Siz yakanızdaki o renklerin, Apo rozetinin kabul edilmesini ve Öcalan’ın heykellerinin Kürtlerin yaşadığı şehirlere dikilmesini mi savunuyorsunuz?

Bir devlet bayrağı şeklinde. Demokratik özerklik diyoruz. İdeolojik ve teorik yaklaşımdan örgütlü sistemden gelen simgemizin kabul edilmesini isteriz. Kürtler sarı-kırmızı-yeşil renkleri seviyor. Bunun kime ne zararı var. (Mynet)


Editör: TE Bilisim