Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Kahramanmaraş Polisevi’nde düzenlenen kahvaltı programı ile kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi.

Çelikbilek yaptığı açıklamada; “Polislik çok meşakkatli bir meslektir. Rahatını düşünen, gece uykusunu bölmeyen, soğukta kalmasını bilmeyen kişinin polislikle işi yoktur. Polislik ekmek kapısı değil, hizmet kapısıdır” dedi.

Şube müdürleri ve emniyet amirleri ile birlikte yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Çelikbilek, asayiş olaylarında gözle görülür nitelikte bir azalma olduğunu, meydana gelen olayları ise çok kısa süreler içerisinde aydınlattıklarını söyledi.

Tüm birimleri ile koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Çelikbilek, oluşturulan Toplum Destek Polisi birimi hakkında bilgiler vererek şunları söyledi: “Suçla mücadelede sadece bizim birlikte hareket etmemiz yeterli değil, toplumla birlikte mücadele etmeliyiz. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. 2006 yılında 10 pilot ilde uygulanmaya başlayan toplum destek polisi, Nisan ayından itibaren de Kahramanmaraş’ta oluşturuldu. Bu birim emniyet teşkilatımızda verimliliği artırmayı ve suç daha oluşmadan önce neler yapılabileceğini araştırıyor.

Ayrıca suça maruz kalmış vatandaşlarımız ziyaret edilerek nedenleri araştırılıyor ve suçların neden yapılabileceği hakkında bilgiler ediniliyor. Öte yandan okullarda yaptığımız bilgilendirme çalışması ile üniversiteye gidecek olan yavrularımız gittiklerinde nelerle karşılaşabileceklerini öğreniyorlar. Uyuşturucu, terör örgütleri gibi konularda bilgi edinip, gittiklerinde bunlara karşı savunma mekanizmalarını oluşturmuş oluyorlar” diye konuştu.

Çelikbilek ayrıca, eğitim düzeyi yüksek polislerin vatandaşla ilişkilerinin daha iyi olduğunu vurgulayarak, teşkilatta bulunan hemen herkesin fakülte ve yüksek okul mezunu olduğunu kaydetti.

OKUL ÇEVRESİNDE TEBDİLİ KIYAFET

Özellikle okul çevresinde, öğrencileri hedef alan suç unsurlarına karşı çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Çelikbilek; “Örneğin, polislerimiz okul çevresinde park görevlisi olarak tebdili kıyafet yaptılar. Geçenlerde yakaladığımız 11 kişilik şantaj çetesini bu şekilde çökerttik. Amacımız geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı bu tehlikelerden uzak tutmak” dedi.

Çelikbilek yaklaşan 12 Şubat Kahramanmaraş Kurtuluş Bayramı törenlerinde silah atmanın yine yasak olduğunu hatırlattı. Bunun yanında, mahalli çetelerin tören alanlarında ellerinde balta ve buna benzer cisimlerle dolaşmasının da sakıncalı olduğunun altını çizen Çelikbilek; “Hem kötü bir görüntü oluşuyor. Hem de gelen devlet büyüklerimiz açısından tehlike arz ediyor. Halkımızdan isteğimiz sukunet ve güzellik içerisinde, Kahramanmaraş halkına yakışır şekilde bu güzel bayramı coşku ile kutlamak, hiçbir tehlikeye meydan vermemek” dedi.

Çelikbilek sözlerinin sonunda; “4 yıldır Kahramanmaraş’ta yasaların bize verdiği yetki çerçevesi içerisinde görev yapıyorum. Bu güne dek hiçbir siyasi çevreden işlerimle ilgili etki görmedim ve çok güzel bir ortam içerisinde bu kente hizmet etme şansı buldum. Bizim derdimiz halka en güzel hizmeti sunmak ve vatandaşlarımızın huzurlu bir atmosfer içerisinde yaşamını sürdürmesini sağlamak” ifadelerini kullandı. (www.kanal46.com)


Editör: TE Bilisim