Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, gelecek nesillere
örnek gösterilecek ve yaşanabilir bir kent bırakabilmek hedefi için çalıştıklarını söyledi.


Başkan Poyraz, Yeni Sanayi Sitesi karşısındaki Kervanhan Tesisleri’nde 25 Ocak Perşembe günü düzenlediği ve kanal 46'nın da takip ettiği basın toplantısında, 2006 yılı belediye hizmetlerini ve 2007 yılı içerisinde yapılması planlanan işleri anlatı. Belediye hizmetlerini slaytlar eşliğinde dersine iyi hazırlanmış ve çalışmış bir öğretmen edası ile yaklaşık 2 saat süre ile anlatan ve basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Başkan Poyraz, Kahramanmaraş kent merkezinin gelecekteki en büyük probleminin "ulaşım" olacağına dikkat çekti. Başkan Poyraz’ın hizmet götürülen bölgelerin fotoğraflarını eski ve yeni olarak yan yana göstermesi de dikkat çekti.

Poyraz, şu anda özel bir şirket tarafından sürdürülen ve Mart ayında tamamlanacak olan "Kent İçi Ulaşım Projesi" ile kentin ulaşım sıkıntılarına neşter vurmaya başlayacaklarını açıkladı. Kanal 46'nın da takip ettiği toplantıda; halen 150 kişilik uzman ekibin 600 hektarlık alanda çalışma yaptığı bilgisini veren Poyraz, "Biz istiyoruz ki Kahramanmaraş yaşanabilir kent olsun. Nüfusumuz hızla ilerliyor, teşvik yatırımlarından dolayı kent merkezindeki istihdam sürekli yükseliyor, bunun yanında trafiğe çıkan araç sayısı da bir o kadar artıyor. 50 yıl önce yapılan yollar artık bu trafik yükünü kaldırmıyor. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra kentimizde önemli trafik sıkıntısı yaşanmayacağına olan inancımız tamdır" diye konuştu.

Göreve gelmeden önce verdikleri sözlerin yüzde 99'unu yerine getirmenin ve söz vermedikleri işleri de yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kentin en önemli sıkıntısı suydu. Yaklaşık 60 kilometre uzaklıktan Andırın ilçemizin Karasu bölgesinden getirdiğimiz kaynak su ile vatandaşlarımız artık su sıkıntısı çekmiyor. Bugün gelinen noktada ülkemizin birçok yerinde su sıkıntısı yaşandığını gördükçe yapılan işin önemini hemşehrilerimiz daha iyi anlayacaklardır. Diğer yandan alt yapı çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Bugüne kadar 40 bin metre içme suyu şebekesi yenileme çalışmaları yaptık. 93 bin metre ise kanal ve yağmurlama hattı çektik.”

ÜSTÜ AÇIK DERE KALMADI

Kent merkezinde üstü açık derenin kalmadığını hatırlatan Poyraz, kapatılan derelerin üzerini bulvar ve yeşil alan haline getirdiklerini anlattı. Beton parke üretme tesisi kurarak ara sokakları parke döşemeye başladıklarını kaydeden Poyraz, 63 mahallede 1 milyon 300 bin metrekare asfalt çalışmasının tamamlandığına işaret etti. Sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçirmeye başladıklarını ifade eden Poyraz, kültürden sanata, gıda yardımından eğitim alanına hayatın her alanında belediye faaliyetlerinin yer aldığını söyledi.

İSTASYON BÖLGESİ BELEDİYEYE GEÇİYOR

Hizmet edebilmek için göreve talip olduklarını dile getiren Poyraz, hedeflerinin gelecek nesillere örnek gösterilecek, yaşanabilir bir kent bırakmak olduğunu belirtti. Poyraz, görev süresi bitmeden Kahramanmaraş'a yakışır belediye hizmet binası ile yeni otogar binasını tamamlamayı düşündüğünü kaydetti. Poyraz, büyük firmaların kent merkezinde geniş alanlar üzerine büyük alışveriş merkezleri kurulması yönünde teklifleri bulunduğunu kendilerinin de bunu değerlendirdiklerini belirterek; “Bunun yanında 1950’li yıllarda yapılan ve geniş bir arazi üzerine kurulmasına rağmen bugüne kadar atıl bir şekilde bekletilmekte olan tren istasyonu bölgesinin de belediye tarafından değerlendirilebilmesi için TCDD yetkilileri ile görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah bunu da hayata geçirdiğimiz zaman tren hatları sökülecek böylece; havaalanımızın pistinin de uzatılması gündeme gelecektir” şeklinde sözlerini tamamladı.

FUAR BU YIL AÇILIYOR

Yaklaşık 2 yıldır çalışmaların devam ettiği Kahramanmaraş Tarım, Sanayi ve El Sanatları Fuarı’ndaki çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini belirten Poyraz, bu yılın Temmuz ayında çalışmaların tamamlanarak fuarın yeniden açılacağını söyledi. Poyraz; “Fuar alanımız bünyesindeki 6 bin 500 metrekarelik kapalı alanımızın bir örneği bölgemizdeki diğer illerde bulunmuyor. Gerek yurt içi gerekse de yurt dışı fuarların artık burada da düzenlenebilmesi için fuar alanı dizayn ediliyor” diye konuştu.
(www.kanal46.tv)

YASAL UYARI: Bu sayfada yer alan haber ve fotoğrafların tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır.)








Editör: TE Bilisim