Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 15 dakika arayla meydana gelen iki patlamada 40 kişi yaşamını yitirdi, 29'u ağır 100 kişi de yaralandı. Büyük paniğin yaşandığı ilçede çok sayıda ev ve otomobil de hasar gördü.


Suriye sınırındaki Reyhanlı ilçesi öğle saatlerinde şiddetli iki patlamayla sarsıldı. Bombalı araçla yapılan saldırılar, ilçede büyük panik yarattı.


Bombalı saldırılardan ilki, Reyhanlı Belediye binası önünde meydana geldi.


Bu patlamadan 15 dakika sonra ise PTT binasının bulunduğu Cumhuriyet Caddesi’nde ikinci bir patlama daha yaşandı.


İki patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans gönderildi. Yaralılar, ambulanslarla Reyhanlı ve Hatay'daki hastanelere taşındı. Bölgeye ambulans helikopter ve uçak da gönderildi.


Bölgeye gelen ekipler, hasar gören binaların enkazında kalanlara ulaşmak için çalışma başlattı.


Patlamaların ardından vatandaşların caddeleri boşalttığı, kimi vatandaşların da iş yerlerini kapattığı gözlendi.


ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR


Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Reyhanlı ilçesindeki patlamalarla ilgili "Ölü sayısında biraz yükselme var. Şu an 40 civarında maalesef" dedi.
     Atalay, patlamaların yaşandığı Reyhanlı ilçesine gitmek üzere özel uçakla geldiği Hatay Havalimanında gazetecilere açıklamada bulundu.
     Ekiplerin olay yerinde çalıştığını, sürekli olay yerinden bilgi aldığını anlatan Atalay, "Biraz önce kendilerinden aldığımız bilgiye göre ölü sayısında biraz yükselme var. Şu an 40 civarında maalesef" diye konuştu.
     Yaklaşık 60 yaralının Hatay merkezdeki hastanelere sevk edildiğini aktaran Atalay, "Yani bütün görevliler canla başla çalışıyor. Yerinde tespitler yapılıyor. Ben geldim, şimdi vilayete geçiyorum. Arkadaşlarımız gelecek şimdi. Adalet Bakanımız da burada olacak. Değerlendirme yapacağız. Yerinde de gerekli incelemeleri yapacağız. Şu anda söyleyebileceğimiz bunlar" dedi.
     Atalay, "Saldırının kim tarafından yapıldığı yönünde bir bilgi olup olmadığı" şeklindeki soru üzerine "Bütün bunlar çalışılıyor. Erken açıklama yapmamak lazım. İyice durumu öğrenmek lazım" ifadesini kullandı.
     Başbakan Yardımcısı Atalay, daha sonra Hatay Valiliğine hareket etti.


OLAY YERİ İNCELEMELERİ DEVAM EDİYOR


Hatay Emniyet Müdürlüğüne bağlı Olay Yeri İnceleme ekipleri, Reyhanlı'da patlamaların yaşandığı bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.
     İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarına devam ettiği olay yerlerinde polis ve jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.
     Ekipler, hasar gören binalardan parça düşebileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak, vatandaşların söz konusu yerlerden uzaklaşmalarını istiyor.
     Patlama sonrasında iş yerini kapatan vatandaşların evlerine gittiği görüldü. Polis ekipleri, araçlarından anonslar yaparak vatandaşların sakin olmaları yönünde uyarılarda bulunuyor.
     Çok sayıda ev ve iş yerinin yanı sıra araçların da hasar gördüğü gözlenirken, olay yerine uzak bölgelerdeki bazı ara sokaklarda bulunan evlerin camlarının kırıldığı görüldü. Patlamanın etkisiyle Reyhanlı Belediyesi hizmet binasında da büyük hasar oluştu.
     Bu arada, Reyhanlı ilçesine çevre illerden güvenlik amacıyla polis sevk edildi. Bazı vatandaşlar ise çekim yapmaya çalışan basın mensuplarına tepki gösterdi.
     Ayrıca ilçede etkili olmaya başlayan yağmur, ekiplerin çalışmalarını zorlaştırıyor.


AA- Ajanslar