Kahramanmaraş’ta evinin bir odasını atölyeye çeviren Fatma Aytekin, taş tozundan yaptığı nikah şekeri ve kokulu sabun ile ticaret hayatına atıldı.


Onikişubat ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi Senem Ayşe Caddesi üzerinde yer alan Abdulhamid Han Sitesi’nde ikamet eden 43 yaşındaki Fatma Aytekin, son 3 aydır evinde yaptığı sabun ve nikah şekerlerini satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor.
Son 7 yıldır mikro kredi üyesi olan ve borçlarını bu sayede ödediğini kaydeden Fatma Aytekin, günde ortalama 75 adet kokulu nikah şekeri üretimi yapabiliyor.
İnternetten de satış yaptığını belirten Fatma Aytekin, “Ben evimde kokulu sabun ve taş tozundan nikah şekeri yapıyorum. 7 yıldır mikro kredi üyesiyim. Kültür merkezimizde üç aylık bir kurstan sonra evimi bu hale getirdim. Çok da iyi geliyor bana. Para kazanıyorum. Eşime katkıda bulunuyorum kendi evimde. Sabun temizlik olarak gözüküyor mesela lavabonuzda, banyomuzda, herhangi bir yerde elimizi yüzümüzü yıkadığımız temizlik maddesi olarak ama biz sanat yapıyoruz. Mesela saksı, çiçek, buket, sepet süslüyoruz. Bunları evimizde, salonumuzda, düğünlerde nikah şekeri olarak. En azından kalıcı bir anı oluyor” dedi.(İHA)