Şırnak'ın Silopi ilçesindeki mayınlı saldırıda 4 özel harekat polisi şehit oldu, bir polis ağır yaralandı.


Şırnak'ın Silopi İlçesi’nde zırhlı polis aracının geçişi sırasında teröristlerin yola tuzakladığı mayın patladı. Patlamada 4 özel harekat polisi şehit oldu, bir polis ağır yaralandı.
Olayın ardından polis ekipleri, teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.


Silopi'de 4, Beytüşebap'ta 1 şehit


Şırnak’ın Silopi ilçesinde polis aracının geçişi sırasında yaşanan patlamada 4 Özel Harekât polisi şehit oldu. Beytüşşebap ilçesinde de askeri helikoptere açılan ateşte 1 jandarma er şehit oldu.
Mahalle girişlerine kazılan hendekleri kapatmak anacıyla cuma günü düzenlenen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği çatışmanın ardından Silopi yeniden karıştı. Bugün yeniden Başak Mahallesi’ne giden polis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Polis aracının geçişi sırasında yaşanan patlamada 4 Özel Harekat polisi şehit oldu.
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde de askeri helikoptere saldırı düzenlendi. Sabah saatlerinde terhis olan ve izne giden askerleri Beytüşşebap'tan Şırnak’a götüren Sikorsky helikoptere ateş açıldı. Teröristlerin açtığı ateşte 1 jandarma eri şehit oldu.


Silopi'deki zırhlı polis aracı hurdaya döndü


Özel Harekat Şube Müdürlüğünün en güvenilir araç diyerek kullandığı zırhlı kobra tipi araç patlamanın ardından adeta hurda yığınına döndü. 24 A 2270 plakalı zırhlı polis aracı ortadan ikiye bölünürken çevredeki ev ve işyerleri de patlamadan zarar gördü.