Hakkari'de bir yolcu minibüsü mayına çarptı. Çok sayıda ölü ve yaralı var.

Hakkari Valisi, ilk belirlemelere aralarında çocukların da olduğu 8 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Olay, bu sabah meydana geldi. Aydın Erol yönetimindeki minibüsün, merkeze 28 kilometre uzaklıktaki Geçitli köyü ile Durankaya beldesi arasından geçişi sırasında önceden yola döşenen patlayıcı infilak etti. Hakkari Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu, ölü ve yaralılar olduğunu söyledi. Bölgeye sağlık ekipleri ve askeri birlikler sevk edildi.

Sivil plakalı minibüsün Hakkari'ye gitmek üzere Durankaya Beldesi'ne bağlı Geçitli Köyü'nden hareket ettikten sonra yol kenarına yerleştirilen mayının infilak etmesi sonucu patlamanın meydana geldiğini bildirdi. Vali Türker, 3 yaralının tedavi altına alındığını, terörist saldırıyı düzenleyenlerin ele geçirilmesi için operasyonların sürdürüldüğünü söyledi.

VALİ: 8 ÖLÜ VAR

Hakkari Vali Muammer Türker, DHA muhabirine kendisine gelen bilgilere göre, olayda 8 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Vali Türker, hain saldırıda 3 kişinin de yaralandığını, yaralılar arasında 1 bebeğin bulunduğunu söyledi. Vali Türker, terörist saldırıyı düzenleyenlerin ele geçirilmesi için operasyonların sürdürüldüğünü söyledi.

Hakkari Durankaya Belde Belediye Başkanı Resul Kaya, ölü ve yaralı sayısı hakkında henüz bir bilgi edinemediklerini, kendisinin de olay yerine gittiğini söyledi. Yaralı bir kadın ile 2 çocuğun Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındığı belirtildi. (Mynet)