Kahramanmaraş Belediye Meclisi bünyesinde faaliyet gösteren İmar Komisyonu’nun yeni üyeleri 7 Nisan 2010 Çarşamba günü yapılan seçimle belirlendi. Ancak aradan geçen bir haftayı aşkın süre boyunca şu ana kadar bir komisyon başkanı seçilmemesi ise dikkatleri çekiyor.

7 Nisan'da toplanan Kahramanmaraş Belediye Meclisi, gündeminde bulunan maddeleri görüşerek karara bağladı. Belediye Nisan ayı meclis toplantısına Vali M. Niyazi Tanılır da katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Meclis toplantısına Vali Tanılır da ilk kez katılarak bir konuşma yaptı. Tanılır, kentte gördüğü belediyecilik açısından eksiklikleri de bir bir anlattı.

MECLİSTE KOMİSYON ÜYE SEÇİMLERİ YAPILDI

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz başkanlığında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen toplantıda 16 Gündem Maddesi’nin yanı sıra 8 gündem dışı madde de görüşüldü.

Eski tutanak özetinin okunmasından sonra gündemde bulunan üyelik seçimlerinde, Mehmet Hamzaoğlu, Hasan Kara, Muharrem Kırmızıkaya Encümen Üyeliğine,

Mehmet Kısakürek, Hülya Kaptanoğlu, A. Ayhan Karatutlu, M. Kemal Hançerli, Nihan Büyükdereli İmar Komisyon üyeliğine,

Fevzi Gündeşli, A. Serhan Tanrıverdi, Sıdık Ciğer, F. Mehmet Şekkeli, Benihan Erkaplan Plan ve Bütçe Komisyon üyeliğine,

Ahmet Görgülü, Özlem Sarıfakıoğlu, Ali Taş, M.Kamil Dedeoğlu, Ahmet Dere İsim Çalışmaları Komisyon üyeliğine,

Fatih Köşker, Halit Kaynak, Ebru Sarı, O. Polat Yalçın, Ahmet Demirkol Trafik Komisyon üyeliğine seçildiler.

CEMAL TANRIVERDİ İLE OSMAN POLAT YALÇIN YENİDEN İMAR KOMİSYONUNDA YER ALMADILAR.......ACABA NEDEN?:

Kentin Binevler Mevkiindeki Carrefour mağazasının bulunduğu binanın inşaat yoğunluğunun 1.2’den 3.5’e çıkarılması ve hem İmar Komisyonu Başkanı hem de aynı zamanda söz konusu bu bina inşaatının mimari sorumlusu olması nedeni ile 29 Mart 2009 yerel seçimlerinden önce ismi gündeme gelen ve tartışılan Cemal Tanrıverdi’nin neden yeniden komisyonda görev almak istemediği de merak ediliyor.

Ortaya atılan iddialara göre; bu ve buna benzer konularda ismi yıpratılan Tanrıverdi’nin bir süre dinlenmek amacı ile yeniden görev almak istemediği öne sürülerek kulislerde konuşuluyor.

Ortaya atılan bir başka iddiaya göre ise; Başkan Mustafa Poyraz’ın yapılacak olan genel seçimde milletvekili adayı olmak için istifa etmesinin ardından başkanlığa aday olabileceği öne sürülen Tanrıverdi’nin ismini dinlendirmek ve yeni süreçte imar tadilatları nedeni ile yıpranmasının önüne geçebilmek amacı ile komisyonda yeniden görev almak istemediği de iddia edilerek öne sürülüyor.

Bu arada Carrefour’un da yer aldığı binaya verilen dikkat çekici yoğunluk artışı konusunun da önümüzdeki günlerde yeniden gündeme gelmesi ve bu önemli konunun adli makamlara intikal ettirilmesi bekleniyor.

HER NE HİKMETSE KOMİSYON BAŞKANI ŞU ANA KADAR SEÇİLMEDİ

Belediye Meclisi toplantısında yasa gereği görev süresi dolan bazı komisyon üyelerinin yerine yenileri seçildi. İmar Komisyonu’nun da yeni üyeleri belirlenirken yeniden görev almayan Tanrıverdi ve Yalçın’ın yerine iki yeni isim seçildi.

Teamül gereği bundan önceki dönemlerde komisyonda yer alan bir üye komisyon başkanı olarak seçilirken, her ne hikmetse şu ana kadar bir komisyon başkanı seçilmedi. Belediye cephelerinden sızdırılan bilgiye göre; önceki gün Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın komisyon üyeleri ile yaptığı toplantıda; “Arkadaşlar, komisyon başkanlığına getirdiğimiz isim bir hayli yıpratılıyor. Bu nedenle yeni dönemde bir başkan seçmeyelim. Bu dönem de başkansız çalışın..” teklifinde bulunduğu ve üyelerin çoğunluğunun buna soğuk baktığı öne sürülüyor.

Bunu duyan çevreler ise; “Neden bir başkan seçilmiyor, bunun gerçek nedeni nedir?” sorusunun cevabını arıyor.

Gerçi Kanal 46’da çıkan haberleri kaale almadığı öne sürülen AK Partili Başkan Mustafa Poyraz’ın bakçalım bu konuda kamuoyuna neler söyleyeceği ise büyük bir merakla bekleniyor. (BELEDİYE VE İSTİHBARAT SERVİSİ - www.kanal46.com)