Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun bugün Atina'da Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan ile görüşeceği açıklandı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 17. Bakanlar Konseyi toplantısı için Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Davutoğlu’nun bugün Nalbantyan ile görüşeceği bildirildi.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, görüşmenin bugün öğleden sonra gerçekleşeceğini söyledi.

Davutoğlu, Atina’da ikili görüşmeleri çerçevesinde Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu ile de bir araya gelecek.

Öte yandan Nalbantyan ile Memmedyarov'un da, Dağlık Karabağ sorununu ele alan Minsk grubu eş başkanları ABD, Rusya ve Fransa'nın katılımıyla "3 2" formatında bir araya gelmeleri planlanıyor.

Papandreu, Bakanlar Konseyi toplantısının sabahki oturumunda yaptığı konuşmada, Türkiye-Ermenistan ilişkilerine atıfta bulundu. Papandreu, şunları söyledi:

“Türkiye ile Ermenistan arasında yıllar süren mücadeleden sonra yakınlaşma kaydedildi, bölgemizde olumlu gelişmeler var. Azerbaycan ile Ermenistan’ın çabaları ise sürüyor, örneğin iki ülke liderleri geçen hafta Minsk Grubu bağlamında bir araya geldi.” (hurriyet.com.tr)