Kahramanmaraş Belediyesi kent içi trafiğine ve ulaşımına çözüm bulmak için kent merkezinde bulunan 6 kavşakta düzenleme çalışmalarına başladı.Kıbrıs Meydanı’ndan sonra Müftülük Meydanı’ndaki kavşakta da Kent İçi Ulaşımı-Etüdü’nün planlaması için düzenleme çalışmaları yapılıyor.

Program kapsamında; Kıbrıs Meydanı’nda bulunan ve kentte düşman işgaline karşı ilk kurşunu sıkan Sütçü İmam ve tarihi Uzunoluk olayının canlandırıldığı anıt ise, yaklaşık 100 metre yukarıya taşınıyor. Anıt üzerinde ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’ sözünü anımsatırcasına parmağı ile ufku işaret eden Atatürk’ün de heykeli yer alıyor. Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kıbrıs Meydanı’ndaki yeni düzenleme kapsamında anıtın aynı doğrultuda yaklaşık 100 metre yukarı kısma taşınacağını belirterek, anıtın taşınması ile ilgili olarak Müze gibi yetkili kurumlardan gerekli izinlerin alındığını ifade etti. Başkan Poyraz, anıtın yeni yerinin hazırlanması çalışmalarının ise devam ettiğini söyledi.

Öncelikleri arasında kent içi ulaşımın yeniden düzenlenmesinin de bulunduğunu anlatan Başkan Poyraz; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kent içi ulaşımı, etüdü ve planlaması çalışmaları doğrultusunda hazırlanan raporların ışığında düzenleme çalışmalarına başladık. Bu kapsamda, köprülü kavşakların yanı sıra; Trabzon Bulvarı’nda sola dönüşlerin yasaklanması planlanıyor. Yine Milli Egemenlik Caddesi’ndeki tek yönlü trafiğin yönü değiştirilecek. İlerleyen günler ile birlikte yeni çalışmalarımız bir bir hayata geçirilecek. Uzun süredir yapılan bir çalışmanın nihayetine gelmiş bulunuyoruz. Kentimiz her gün biraz daha büyüyen, her gün biraz daha gelişen bir kent. “Kent içi ulaşımı-Etüdü ve Planlaması” projesiyle Kahramanmaraş ulaşımının geleceği hesaba katılarak, bu şehirde bir ilk yapılıyor. Proje içerisinde bulunan çalışmalar dahilinde ilk olarak Kıbrıs meydanında düzenleme çalışmalarına başladık. Buradaki çalışma ile ilk kazmayı vurmuş olduk, bu çalışmalara şüphesiz ihtiyaç vardır. Bu alandaki çalışmalarımız devam edecek. Kahramanmaraş kent merkezi önümüzdeki zaman içerisinde eksikliklerini tamamlayan, yaşam kalitesi her gün artan bir kent olacak.” (Ajans 46) (www.kanal46.tv)