Başbakan Erdoğan: İsimlerde uzlaşmaya varıldı, kararname akşam Gül'ün onayına sunulacak.

YAŞ'ta Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atama yapılmamasıyla başlayan krizin bittiğini Başbakan Erdoğan duyurdu. Erdoğan, isimlerin üzerinde uzlaşma sağlandığını söyledi.

Türkiye'nin günlerdir beklediği açıklama Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Referandum mitingi için Afyon'da bulunan Başbakan, gazetecilere konuştu.

Erdoğan, Yüksek Askeri Şura'dan (YAŞ) sonra atanamayan Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı için uzlaşmaya varıldığını söyledi.

Başbakan şöyle konuştu: "Öyle zannediyorum ki, akşam cumhurbaşkanımıza teklifimizi yapacağız. Şu anda hazırlıklarımız tamamlanmak üzere, mutabakatımızı büyük ölçüde bitirmiş gibiyiz. İzmir'de imzalayarak bu akşam cumhurbaşkanımıza takdim edeceğiz."

BAŞBAKAN ERDOĞAN KARARNAMEYİ İZMİR'DE İMZALAYCAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TSK'da yapılacak atamalara ilişkin kararnameyi İzmir'de inceleyecek. Ataması yapılan isimler Erdoğan'ın İzmir'de onay vermesinin ardından Ankara'ya Çankaya Köşkü'ne gelecek.

CUMHURBAŞKANI GÜL AZERBAYCAN'A GİDECEK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül akşam saatlerinde İstanbul'dan Ankara'ya dönüş yapacak. Gül yarın Azerbaycan'a resmi bir ziyarette bulunacağı için sorunun bu akşam çözülmesi için geç saatlerde de olsa kararname, Köşk'e gönderilecek.

NE YAŞANDI?

1 Ağustos'ta başlayan Yüksek Askeri Şura (YAŞ), 4 gün sürdü ve hükümet Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) için ismi geçen Orgeneral Hasan Iğsız'ı veto etti. Iğsız'ın vetosunun ardından eski Jandarma Komutanı Orgeneral Atilla Işık'ın istifasıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na kimin atanacağı daha da kritik hale geldi. KKK'ya yapılamayan atama Genelkurmay Başkanlığı'na da yansıdı, Orgeneral Işık Koşaner'in ismi de YAŞ'taki atama listesinde yer almadı.

Ankara'da hükümet ve asker arasında süren temaslar bugün sonuç verdi.

Hükümet Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yarın Azerbaycan'a gidecek olması nedeniyle de atamaları bu akşam bitirmek istiyor. Genelkurmay Başkanlığı için Bakanlar Kurulu kararnamesi, KKK için ise üçlü kararname gerekiyor. (Mynet)