Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar kınandı. Tepki mitingine Memur-Sen-Eğitim Birsen, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkoğlu Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği, Kamu-Sen, Türk Eğitim Sen, -Eğitim Sen, Anadolu Gençlik Derneği, Diyanet-Sen, Ülkü Ocakları, Esnaf odası ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Caddesi'nde Atatürk büstü önünde toplanan vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları ve üyeleri, açtıkları Türk bayrakları ve pankartlar eşliğinde "Katil İsrail Filistin'den defol, Filistin halkı yalnız değildir, "Filistin'e uzanan eller kırılsın", Her yer Filistin Hepimiz Filistinliyiz", Filistine selam direnişe devam "Katil İsrail", "Kahrolsun İsrail", "Filistin, İsrail'e mezar olacak" şeklinde sloganlar attı.

Her görüş ve yaştan çok sayıda insanın katıldığı tepki mitingi zulme uğrayan şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sivil toplum kuruluşları adına konuşma yapan Veli Dinçaslan, Filistinlilere yapılan katliama bir dur denilmesi gerektiğini söyledi.

Dinçaslan, "Filistin, susan insanlığın kanayan vicdanıdır. Bizler yapılan bu saldırıyı saygısızlık olarak değil, insanlık onuruna barışa ve kardeşliğe yapılan bir saldırı olarak görüyoruz. Bizler herkesin uyanık ve birlik içinde olmasını istiyoruz. Birlik ve beraberlik için İsrail ve ABD ürünlerini boykota davet ediyoruz. Zulüm ve kanlı işgale karşı onurlu direnişini sürdüren Filistin halkı yalnız değildir. Ayrıca Filistinli kardeşlerimiz için yapılan bağış ve yardım kampanyalarına duyarlılık göstermenizi istiyorum." şeklinde konuştu. Tepki mitingi, toplu yapılan dua ile son buldu. (Cihan)
Editör: TE Bilisim