Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından ortaya çıkan ses kayıtlarıyla ilgili Youtube'a müracaat eden Hükümet red cevabı aldı. Akıllara 'sırada Youtube mu var' sorusu geldi.


Youtube üzerinden yayınlanan ve başta kara para aklama, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına ait olduğu öne sürülen kimi legal, kimisi de illegal yollardan elde edildiği öne sürülen ses kayıtlarının kaldırılmasına yönelik hükümetin girişimi sonuçsuz kaldı.


Twitter'a erişimin, işbirliğine yanaşmadığı gerekçesiyle durdurulduğu 'Türkiye'de, şimdi de sırada youtube vb. video paylaşım siteleri mi var' sorusu gündeme geldi. 


AKP Hükümeti tarafından rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili konuşmalarının yer aldığı ileri sürülen ses kayıtlarının Google’a ait youtube sitesinden de silinmesi talebi iletildi.


Google’dan yapılan açıklamada isteğin "hukuken geçersiz" olduğu belirtilerek söz konusu kayıtların youtube'dan silinmeyeceği ifade edildi. 


Gözler şimdi hergün milyonlarca Türk kullanıcısı tarafından ziyaret edilen Youtube'un da kapatılıp kapatılmayacağına çevrildi. 


Youtube'a erişim, 2007-2010 tarihleri arasında 3 yıl süreyle benzer bir başvurunun reddedilmesi yüzünden kapatılmıştı.