Kahramanmaraş Makine Mühendisleri Odası (MMO) tarafından oda üyelerine aileleri ile birlikte iftar yemeği verildi. MMO tarafından verilen iftar yemeğine Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Kahramanmaraş İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı H. Ali Özal ve MMO Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda MMO üyeleri katıldı.

Kahramanmaraş MMO Başkanı H. Ali Özal ve MMO Gaziantep Şube Başkanı Ali PERİ yaptıkları konuşmalarda odanın faaliyetleri hakkında bilgi vererek, katılımlarından dolayı Vali Tanılır’a teşekkür ettiler.

İftar yemeğinde Konuşma Yapan Vali Tanılır katılımcıların Ramazan Ayını tebrik ederek, iftar yemeğinde aralarında olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Kahramanmaraş MMO’nın açmış olduğu yeni hizmet binasının Kahramanmaraş’a daha iyi bir hizmet vereceğini söyleyerek hayırlı olmasını diledi. Odaların kamu kurumlarına da hizmet içi eğitim vermesi konusunda aktif olmalarını söyleyen Vali Tanılır, Kamu kurmalarındaki kapasite yetersizliğini anacak bu şekilde giderebileceğini söyledi. Vali Tanılır konuşmasında; “ Hem Valilik olarak hem de şahsen sivil toplum kuruluşlarını, bilhassa meslek odalarını çok fazla önemsediğimi ifade etmek istiyorum. Çünkü demokrasinin kusursuz bir şekilde veya en az kusurla işleyebilmesi için toplumun örgütlenmiş olması gerektiğine inanıyorum. Meslek kesimlerinin, toplumun çeşitli kesimlerinin örgütlenmesi seslerini daha güçlü bir şekilde duyurmalarını sağlayacaktır. Çıkan çekişmelerin gerek hukuk gerekse etik alanda kalmasını sağlayacaktır. Meslek kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin bu duyarlılıkla hareket etmesinin çok büyük önem taşıdığını fayda sağlayacağını inanıyorum. Mimarlar ve mühendisler camiası ülkemize her zaman gerek fonksiyon itibarı ile gerek eğitimli bir kitle olması itibarı ile büyük bir ağırlığa sahip olmuştur. Bundan sonrada bu kitlenin memleketimize önemli hizmetler ifa edeceğine inanıyorum. Bu yemeğe davetinizden dolayı teşekkür ediyor, şimdiden ramazan bayramınızı kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Makine Mühendisleri Odasına uzun süre hizmet eden üyelere plaket takdim edildi. MMO'da 45. yılını dolduran Kahramanmaraş Oda Başkanı H. Ali Özal plaketini Vali Tanılır'dan aldı. (www.kanal46.com)