Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır,. 12 Şubat Kurtuluş Bayramı vesilesi ile yayımladağı bayram mesajında; “Sevgili kahramanmaraş’lı Hemşehrilerim; Atalarımızın canıyla, kanıyla yeniden yarattığı bu toprakların, düşman işgalinden kurtuluşunun 89 yılına ulaşmanın coşkusunu, sevincini yaşıyoruz, kutlu olsun, mutlu olsun” dedi.

Vali Tanılır’ın mesajı aynen şöyle: “Şehrimizi işgal eden düşmana ve işbirlikçilerin mezalimine dayanamayan Maraş halkının, Büyük Türk Milletinin topyekün verdiği varoluş mücadelesinde, kadını ve erkeği ile, genci ve ihtiyarı ile, varı ile yoğu ile, her şeyi ile canını dişine takıp 21 Ocak 1920' de başlattığı ve 11 Şubat' a kadar 22 gün gibi kısa bir sürede, kendi şehirlerini kurtarma mücadelesi, tarihimize altın harflerle yazılan bir destandır.

Şehrimizin kurtuluşunun 89. Yıldönümünde düzenlediğimiz kurtuluş törenlerinde yaşadığımız coşku hem geçmişte yapılan fedakarlıkları ve kahramanlıkları anmak, hem de aydınlık geleceği olan ve tarihi ile övünen halkımızın coşkusudur. Bu anlamlı günün heyecan ve mutluluğunu tüm Kahramanmaraşlılarla birlikte bir kez daha yaşıyor olmaktan dolayı büyük bir onur duymaktayım.


Milletimiz geçen 89 yıl süresince barışı korumuş ve çok büyük bir ilerleme kaydetmiş olup, Büyük Atatürk’ün gösterdiği yolda, medeniyet yolunda ilerlemeye devam etmektedir, önümüze konulan zorluklar birer, birer aşılmaktadır.

Kahramanmaraş Milli Mücadelesinde cansiperane bu toprakları savunan ve bize emanet eden;

- Sütçüimam
- Serkomiser Arslan Bey
- Muallim Hayrullah
- Doktor Mustafa
- Senem Ayşe
- Mıllış Nuri
- Evliya
- Yörük Selim ve Silah arkadaşlarına da Allah’tan rahmet diliyor, minnettarlığımı belirtiyorum.

Ruhları şad olsun.

Bu duygularla Kahramanmaraş’ lı Hemşehrilerimin 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” (www.kanal46.com)


Editör: TE Bilisim